Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 18. týden

Kinopremiéry: Sloní muž našel v tarotu recept na štěstí

Vydáno: 01.05.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Universal

První květnové premiéry jsou především ve znamení zábavné akční podívané Kaskadér, která sice nebude bořit žebříčky návštěvnosti, milovníky filmařiny by ale měla uspokojit. Po letech se do kin vrací také oceňovaný Sloní muž.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Kaskadér (The Fall Guy) (CinemArt)

Český plakát filmu Kaskadér / The Fall Guy
© Kinobox
Akční komediální drama je divácky hodně atraktivní, protože se odehrává ve světě kaskadérů a filmařů jako takových. Režijně za ním navíc stojí vzývaný David Leitch, který podobně odlehčené žánrovky s nabušenou akcí umí, který do hlavních rolí obsadil Ryana Goslinga a Emily Blunt, které doplnil třeba ještě Aaronem Taylorem-JohnsonemTeresou Palmer nebo Stephanii Hsu. Dostupné ohlasy jsou zatím nadšené, takže se zdá, že ti, kteří do kina vyrazí, neprohloupí a zklamáni rozhodně nebudou. Premiéra týdne.

Synopse: Kaskadér Colt Seavers (Ryan Gosling) býval hvězdou svého oboru, jenže při jedné obzvlášť náročné scéně se něco pokazilo a on nekontrolovatelně spadl z velké výšky, přičemž si pošramotil tělo i ego. Následkem toho se rozhodl dát filmovému průmyslu sbohem a dokonce se rozešel i s nadějnou režisérkou Jody (Emily Blunt). Po roce nicnedělání mu ale trošku otrnulo, proto přijme nabídku ambiciózní producentky na roli dubléra akční hvězdy Toma Rydera (Aaron Taylor-Johnson) v připravovaném sci-fi filmu. Jenže netuší, že film natáčí jeho bývalá láska, což ale není jediný malér, který natáčení provází. Klíčový herec Ryder se totiž vypařil neznámo kam a právě Colt ho má najít, protože na rozdíl od něj nebude nikomu chybět, když zmizí. To mu úplně obrátí jeho životní priority.

Zajímavost: Gosling sám se ujal mnoha kaskadérských scén.

Český trailer filmu Kaskadér / The Fall Guy
Tarot (Tarot) (Falcon)

Český plakát filmu Tarot / Tarot
© CSFD
Je už prakticky tradicí, že každý týden obohatí program kin minimálně jeden horor, který ale vypadá značně tuctově a zaměnitelně. A ani první květnová sada premiér není výjimkou, protože se objevuje žánrovka, která bude viditelně spoléhat jen na sílu žánru jako takového a pro někoho i atraktivní prvek vykládání tarotových karet. A tím relevantní informace pro diváky končí, protože ohlasy jsou nedostupné, režii obstaralo debutující duo Spenser Cohen a Anna Halberg, které napsalo i scénář, a v obsazení se najdou pochopitelně samé neznámé tváře. Premiéra pro zaryté milovníky žánru hrůzy.

Synopse: Skupina přátel jednoho dne poruší nepsané pravidlo tarotů, které vykladačům zapovídá použití balíčku jiného vykladače. Tím na sebe nevědomky přivolají hněv nepředstavitelného zla, které bylo v prokletém balíčku karet uvězněno. Jeden po druhém tak musí čelit svému osudu a stávají se nedobrovolnými účastníky smrtící hry ve snaze uniknout věštbě, kterou jim taroty předpověděly.

Oficiální český trailer filmu Tarot / Tarot

Sloní muž (The Elephant Man) (Pannonia Ent.)

Český plakát filmu Sloní muž / The Elephant Man
© CSFD
Na pouhých čtrnáct dní se do tuzemských kin v restaurované podobě vrací výtečné černobílé drama inspirované skutečností, které se zároveň stalo jedním ze dvou "nejnormálnějších" a divácky nejvstřícnějších počinů podivína Davida Lynche. Ten v něm tehdy prakticky debutoval, protože poprvé dostal k dispozici větší rozpočet, měl nad sebou studiový dohled a pracoval s opravdovými hvězdami. Těmi největšími byli k nepoznání namaskovaný John Hurt a Anthony Hopkins, které doplnili ještě například Anne BancroftJohn Gielgud nebo Wendy Hiller. Výsledkem byl precizní snímek, který se posléze dočkal osmi nominací na Oscara a z jeho tvůrce se stala de facto legenda a jeden z největších svérázů Hollywoodu. Limitovaná premiéra.

Synopse: Mimořádně deformovaný John Merrick (John Hurt) se narodil se vzácnou chorobou, která těžce devastuje jeho obličej a tělo. Kvůli tomu si vysloužil přezdívku Sloní muž. Vzhledem ke svému postižení je předváděn jako cirkusová atrakce a všichni v něm vidí směšnou zrůdu. Jen doktor Frederick Treves (Anthony Hopkins), který ho mezi pouťovými atrakcemi objevil, se na něho snaží nahlížet jako na člověka a pokouší se mu pomoci najít cestu k jeho vlastní identitě.

Zajímavost: S výjimkou Anne Bancroft bylo kompletní obsazení tvořeno jen britskými hereci a herečkami.

Český trailer restaurované verze filmu Sloní muž / The Elephant Man

Medvídek Pú: Krev a med II (Winnie-the-Pooh: Blood and Honey 2) (Vertigo International)

Český plakát filmu Medvídek Pú: Krev a med II / Winnie-the-Pooh: Blood and Honey 2
© Vertigo International
Pouhý rok po uvedení prvního dílu hororové verze slavné pohádky, který se rozhodně netěšil příznivým recenzím a vypadal hodně amatérsky, přichází do kin jeho pokračování. Od něj se dá čekat podobně málo, protože tvůrčí tým se nikterak nezměnil, což znamená, že režie a částečně scénář je dílem Rhyse Frakea-Waterfielda, který tentokráte krom známých postav přivádí na scénu ještě Tygra a Sovu. Proč se podobná díla dočkávají pokračování, je vesměs záhadou a proč útočí na kina, ještě větší, nicméně nezbývá než se s tím smířit a bavit se bizarností celého projektu.

Synopse: Od masakru ve Stokorcovém lese uplynulo pět měsíců. Kryštůfek Robin (Scott Chambers) navštěvuje psychologa a pokouší se vyrovnat s hrůznými událostmi. Pátrací tým mezitím pátrá po domnělých příšerách v lese, nenachází ale vůbec nic. Kryštůfkovi Robinovi tak nikdo moc nevěří, což se ale ukáže jako chyba, protože k Medvídkovi Pú a Prasátku a jejich pomstě se tentokrát přidávají ještě Tygr a Sova.

Český trailer filmu Medvídek Pú: Krev a med II / Winnie-the-Pooh: Blood and Honey 2

Recept na štěstí (Smak svobody) (Donart Film)

Český plakát filmu Recept na štěstí / Smak svobody
© CSFD
Jednoznačně do počtu bude ukrajinská komedie, která vstupuje do kin bez větší propagace a tedy poměrně nenápadně. A není se co divit, protože distributor nemá nač lákat, neboť režírujícího Oleksandra Berezana zná jen málokdo a podobně je to s obsazením. Ohlasy pochopitelně neexistují a nedá se čekat, že se to po uvedení nějak radikálně změní. Jediné, co by mohlo být jakýmsi lákadlem, je příběh, který se točí kolem gastronomie, jak hluboce do ní zabředává, je ale nezodpovězenou otázkou. Premiéra, kterou budou muset zájemci v programech kin trochu hledat.

Synopse: Mladá kuchařka Varia (Iryna Kudashova) přichází o práci, protože její kulinářské dovednosti v bistru u cesty neumí nikdo ocenit. Ona se však nevzdává a plná ambicí a ideálů odchází do Lvova hledat uplatnění ve vyhlášené restauraci. Zcela nečekaně objeví knihu zapomenuté legendy ukrajinské kuchyně Olgy Frankové, která jí navždy změní život a pomůže ke splnění jejích snů.

Oficiální český trailer filmu Recept na štěstí / Smak svobody

Django (Bioscop)

Plakát filmu  / Django
© CSFD
Název to sice evokuje, tuzemský snímek ale není jakýmkoli příspěvkem do slavné westernové ságy, nýbrž dokumentárním portrétem zdejší legendy, muzikanta a zakladatele kapely Olympic Petra Jandy. Ten před dvěma lety oslavil dvě kulatá jubilea, takže rozhodně má o čem povídat, jeho život navíc nebyl úplně jednoduchý a prošel si krom několika pádů i několika bolestnými ztrátami, které ho dost poznamenaly. Režisérkou, scenáristkou a kameramankou je Olga Malířová Špátová, takže se nedají čekat žádná zásadní odhalení, ale spíše přátelský a hřejivý portrét jedné z posledních žijících muzikantských legend zdejšího rybníčku. Ohlasy jsou dosud nedostupné, což ale nikoho nepřekvapí.

Synopse: V květnu 2022 oslavil Petr Janda, frontman skupiny Olympic, osmdesáté narozeniny a koncem téhož roku šedesáté výročí své kapely. V rámci dvojitého kulatého jubilea vznikl celovečerní dokument o mimořádném muzikantovi a otci čtyř dcer. Jeho život ale pochopitelně netvořily jen úspěchy, ale také obrovské ztráty milovaných a blízkých přátel a boj s tuhou normalizací.

Originální trailer filmu Django

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 20. týden
Kinopremiéry: Garfield strávil s Amy Winehouse noc na Karlštejně, kde prožili zakázanou touhu Největší komerční potenciál z aktuální desítky premiér má jednoznačně animovaný Garfield ve filmu. Konkurenci navíc nemá nikterak silnou, protože třeba životopisný snímek o Amy Winehouse pravděpodobně davy do kin nepřitáhne.... čtěte zde
Vydáno: 15.05.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Jedna noc 4/10
Recenze: Drama Jedna noc je příběhem muže, jenž dělá pouze špatná rozhodnutí České drama vypráví o kdysi úspěšném hudebníkovi, jenž se během jediné noci pokusí vyřešit svou neblahou finanční situaci. Postupně ale čím dál víc ničí život sám sobě i své rodině. čtěte zde
Vydáno: 14.05.2024 12:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
Top 20 ČR: 19. týden
Top 20 ČR: Opice berou prvenství Pokračování opičí série s názvem Království Planeta opic zaznamenalo úspěch i v českých kinech, kde se mu podařilo z první příčky sesadit akční komedii Kaskadér. čtěte zde
Vydáno: 14.05.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 19. víkend
Box office: Opice přichází Nový díl opičí ságy nazvaný Království Planeta opic se ujal vedení tržeb amerického žebříčku podobně, jako tomu bylo u předchozích dílů. čtěte zde
Vydáno: 13.05.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Stovky bobrů 8/10
Recenze: Němá groteska Stovky bobrů patří k nejoriginálnějším filmům posledních let Je možné v současnosti natočit němou grotesku jako za časů začátků kinematografie? Je možné ji pojmout jako videoherní putování k vysněnému cíli? A je možné to zvládnout za pár šupů? Na to všechno odpovídá snímek Stovky... čtěte zde
Vydáno: 12.05.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Top 20 ČR: Kaskadér se ujímá vedení (07.05.2024 08:00 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Kaskadér je první (06.05.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Pokračování 28 dní poté bude trilogie (25.04.2024 12:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím (12.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Medvídek Pú: Krev a med II (04.04.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- Téma: Nejočekávanější filmy roku 2024 (01.04.2024 12:30 v Články | Publicistika)
- Nejhorším filmem je levný krvavý horor (09.03.2024 14:32 v Novinky | Zprávy)
- Jurský svět se vrátí (06.02.2024 15:30 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   19/2024

Království Planeta opic
7/10

V příběhu nového hrdiny Noeho, jenž musí zachránit svou rodinu a přátele ze zajetí, snímek navazuje v řadě aspektů (včetně fantastické trikové úrovně) na kvality předešlé trilogie.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu