Když se ve čtvrté sérii Přátel Ross ženil s Emily, na veselku dorazila také parta družiček. Jednu z nich si zahrála právě Olivia Williams. 

Její postava řekla v epizodě několik vět a jejím úkolem bylo chovat se koketně a dělat oči na Joeyho. 

Přestože to zní na první poslech zábavně, ve skutečnosti se ale Olivia Williams příliš nebavila. Na place se totiž podle svých slov setkala se skutečně otřesným přístupem štábu, takže na slavný sitcom prý vzpomíná jen velmi nerada. 

První nepříjemný zážitek se podle jejích slov týkal chování jisté producentky, se kterou se během práce na seriálu setkala. 

“Například jsem takhle přijela do studia v autě s jednou skvělou herečkou, jejíž postava tam byla něco jako ‚stará paní‘. V jednu chvíli na ni producentka – nebudu jmenovat, o koho jde – zničehonic začala křičet, že není vtipná. Druhý den už jim nepřišla,” popsala Olivia Williams pro list Independent

Tato událost ji podle jejích slov měla varovat, v jakém duchu bude celá spolupráce s tímto týmem probíhat. Přesto se ale rozhodla v natáčení pokračovat, což ji dostalo také do další ožehavé chvíle.

Kvůli Přátelům jí málem vytrhali obočí

“Přátelé byli jako značka a vy jste se museli přizpůsobit této značce. Přijdete ke kadeřníkovi a vizážistovi a řeknou vám: "Takhle to je, tohle je to, co děláme. A to v podstatě zahrnovalo vytrhání celého obočí,” popsala herečka horkou chvilku v maskérně. 

Olivia Williams následně musela maskérky uprosit, aby se nad ní slitovaly a obočí ji ponechaly. “Prosím, nevytrhávejte mi obočí, mohla bych ho potřebovat v jiné práci,” prosila je podle svých slov a k jejímu štěstí jí nakonec vyhověly. 

“Možná, že bych měla více práce, kdybych víc mlčela. Možná, že už ve skutečnosti jsem na hereckém blacklistu,” dodala herečka, která je proslulá svým sarkasmem a pořádně prořízlou pusou, se smíchem. 

V budoucnu si Olivia Williams zahraje v Duně

Olivia Williams se proslavila ve filmu Posel budoucnosti, ve kterém si zahrála s Kevinem Costnerem. Po boku Bruce Williamse hrála také v Šestém smyslu.

Televizním divákům ale nejspíše bude nejvíce povědomá ze seriálu Koruna. V jeho páté a šesté sérii se totiž představila jako současná britská královna Camilla, které je ve skutečnosti poměrně dost podobná.

V budoucnu se také má objevit v chystaném seriálu Duna: Proroctví. Děj bude podle dostupných informací inspirovaný knihou Sesterstvo Duny od Briana Herberta. Odehrávat se bude ve stejném světě, jako trilogie Duna, jejíž druhý díl se nedávno dostal do kin.

Související články