Přes 30 let trvající manželství českých hvězd: Nejlepší rady Rajské, Termerové, Rosáka i Hemaly

Dlouholeté manželství českých hvězd: Rady Beaty Rajské, Lenky Termerové a Jana Rosáka
Zdroj: Herminapress/koláž Lifee
Lenka Termerová je s manželem Morisem Issou 52 let.Lenka Termerová s manželem, syrským televizním režisérem Morisem Issou.Lenka Termerová říká, že dobrý vzor si do manželství oba odnesli od svých vlastních rodičů. Lenka Termerová má s manželem Morisem Issou dvě děti, Marthu a Filipa.+ 31 fotek+ 32 fotek

Slavné české páry prozradili Lifee.cz tajemství svých dlouholetých spokojených manželství, která trvají dlouhá desetiletí. Herečka Lenka Termerová (76) například poukazuje na dobrý vzor svých vlastních rodičů. Módní návrhářka Beata Rajská (61) zase sází na občasné italské hádky, které pročistí vzduch. Co chválí televizní hlasatel Alexander Hemala (71) na své ženě Vlastě? A co pojí moderátora Jana Rosáka (76) s manželkou Jiřinou? 

Veronika Nováková
Veronika Nováková 01. 05. 2024 09:00

Slavných párů, kterým se vyhýbají skandály a nevěry, není tolik, přesto se povětšinou shodují, že základem jejich spokojeného rodinného života je vzájemná tolerance a schopnost kompromisu. Patří mezi ně například herecký pár Jan Přeučil (87) a Eva Hrušková (72), Martin Dejdar (59) s manželkou Danielou (53), Dana Morávková (52) s manželem Petrem Maláskem (59), Kamil Střihavka (59) se svou chotí Evou nebo Janek Ledecký (61) s manželkou Zuzanou.

Lenka Termerová a Moris Issa: 52 let spolu

Herečka Lenka Termerová (76), matka herečky Marthy Issové (43), žije už 52 let ve spokojeném manželství se syrským televizním režisérem Morisem Issou (79). Mají spolu dvě děti, dceru Marthu a syna Filipa. Jak herečka prozradila v našem rozhovoru, dobrý vzor viděli sami u svých rodičů. "Moji rodiče se milovali celý život a rodiče mého muže taky, tak jsme asi měli štěstí na dobré vzory," zamýšlí se Termerová. Jaké je podle ní tajemství dlouholetého spokojeného vztahu? "Jestli je to tajemství – tak se to vůbec smí říkat? Tak dobře: Tolerance? Smysl pro humor? Láska?"

Jak nám ovšem prozradila, drobné spory zřejmě k dlouhotrvajícímu manželství tak nějak patří. "Můj muž vždycky zapomene na výročí naší svatby! Ale pamatuje si den našeho prvního rande," prozrazuje Lenka Termerová s úsměvem.

Doporučené video: Módní návrhářka Beata Rajská o dlouhotrvajícím manželství

Beata Rajská s manželem Liborem: 33 let spolu

Módní návrhářka Beata Rajská (61) žije s manželem Liborem Rajským neskutečných 33 let. Jak prozradila v talkshow Na kafeečko, svatba proběhla těsně po revoluci. "Nedávno jsem mu na dovolené říkala, jak si toho považuji. Myslím, že je to o kompromisu. Oba jsme neskutečně tvrdohlaví a jdeme si za svým, ale v určitý moment potom oba dokážeme zabrzdit," přemítá módní návrhářka, co je kořením jejich vztahu a také tmelem, který je s manželem drží pohromadě.

"Opravdu jsme italské manželství, byť hrany otupěly. Dnes už booky vzduchem nelétají. Náš mladší syn vzpomíná, jak přišel dolů do obýváku a na zemi ležel book – bývaly to tlusté časopisy s módní kolekcí. „Ležel tam ten book, tak jsem si jen říkal, kdo ho po kom hodil.“ směje se Beata Rajská trefnému komentáři syna. Hádky jsou podle ní ve vztahu očistné.

"Nebojím se přiznat, že si to umíme vyříkat. Je to důležité, protože se tím vyčistí ovzduší. Nechci křičet hop, dokud nepřeskočím, ale pro mě je důležité, že jsme se s manželem tahali navzájem. Mám pocit, že respektujeme jeden druhého," míní jedna z našich nejznámějších návrhářek. "Já jsem ho po určitých stránkách tahala a také on mě vychovával. Pro nás oba je to druhé manželství. Tolerance a všechno, co k tomu patří," vzkazuje Beata Rajská. "Říkám svým mladým kamarádkám, že všude je něco. Ale pokud to není blbec, tak o něj bojujte," dodává rozhodně.

Alexander Hemala s manželkou Vlastou: 47 let spolu

Legendární hlasatel Alexander Hemala (71) je s manželkou Vlastou krásných 47 let a mají spolu tři děti, Andreu, Jakuba a Nikolu, které na svět dohromady přivedly už osm vnoučat. Svatba prý proběhla po pár letech vztahu. "Nikdy jsme to nezkoušeli s nikým jiným, takže v podstatě nemůžeme vědět, jak by to bylo jinak," říká Alexander pragmaticky v našem rozhovoru. "Je to dobrá žena. Je milá, vlídná a občas také vystrčí drápky. Myslím si, že bez toho by to také nešlo. Myslím, že je to docela harmonické – jako v každé italské rodině," směje se legenda televizního vysílání.

Paní Vlasta s názorem manžela souhlasí: "Někdo tomu říká kouzlo, někdo osud nebo tak nějak. Zkrátka jsme se potkali a asi nám to tak bylo dané. Je nám spolu dobře," dodává sympatická dáma, která je osminásobnou babičkou.

Jan Rosák s manželkou Jiřinou: 46 let spolu

Moderátor Jan Rosák (76) je s manželkou Jiřinou neskutečných 46 let, ale zasnoubili se teprve před šesti lety. Brali se v roce 1977 a zásnuby proběhly na jejich zahradě, oslava byla komorní. "To proto, že manželka si uvědomila, že jsme se vlastně nikdy nezasnoubili a několik našich kamarádů to samé – například zrovna kolega Petr Říha. Nakonec nás bylo pět manželských párů, které se u nás na zahradě houfně zasnoubily," přiznává Rosák v rozhovoru pro Lifee.cz.

A co by poradil párům, které rovněž touží po dlouholetém a harmonickém soužití? "Nenapadá mě nic jiného než všem poradit, že jde o umění kompromisu a potom o společný smysl pro humor. Takhle jednoduše to zní, ale to by bylo samozřejmě málo," říká náš oblíbený moderátor. "Zahrnuje to spoustu komponentů a jemným nuancí, kdy člověk občas musí ustoupit a občas zase ne. Řekl bych, že ten humor je stěžejní. My jsme spolu těch 46 let v podstatě prosmáli."

Fotografie těchto a dalších spokojených VIP párů, které žijí dlouhé roky v harmonickém manželství se můžete podívat v naší fotogalerii.

Související články

Další články