Středa 15. května 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Letošní zimu v Česku přežilo víc včelstev než v předešlých letech

15.05.2024 - Letošní zimu v Česku přežilo víc včelstev než v...

Počasí

15.05.2024 - Středa

Teplota: 23 / 10 - SkoroJasno

16.05.2024 - Čtvrtek

Teplota: 21 / 13 - Oblačno

Šumný Šumperk

01. května 2024 - 09:52

Zpět na seznam článků

Začíná odkrývat sobotní program

Šumný Šumperk

Patt Berry zdroj foto: d.k.

Tradiční Slavnosti města Šumperka budou mít v letošním roce nové pojetí. Během čtyř dnů ožije slavnostmi celé město a na své si přijdou všechny generace. Slavnostní zahájení proběhne v sobotu 1. června v dopoledních hodinách na náměstní Míru a program bude dále pokračovat oslavami v ulicích v prostorách celého města.

Buskeři neboli pouliční umělci se postarají o hudební doprovod nejen na pěší zóně Šumperka, ale také v přilehlých ulicích. Úzká ožije díky akustickému hudebnímu duu INSPI-RACI, které představí jak autorské písně, tak známé skladby českých i zahraničních umělců, jenž přetvoří do svého vlastního autentického stylu. V odpoledních hodinách pak návštěvníky okouzlí Patt Berry – muzikant a busker z Valašska, známý svou dynamikou, bluesovým feelingem a netradičním hlasem.

U květinářství La Fiori zpříjemní návštěvníkům známými covery nákup na MINT Marketu brněnská akustická kapela KRAB a také začínající buskerka s vlastní tvorbou Leni Slavkov.

Po celém Točáku se bude již od dopoledních hodin rozléhat poklidná muzika čtyřčlenného olomouckého hudební uskupení balancující na pomezí pseudo jazzu a blues, taktéž ovlivněna folkem včetně stopového množství dalších žánrových škatulek. Tikka Masala Band představí jak své autorské básnické texty, tak inovativní kytarová sóla, hutné basové linky a poctivý „retro sound bez digitálních udělátek“. „V odpoledních hodinách pánskou kapelu vystřídají dvě buskerky Eva a Klára, které rozdají radost známými covery, jejichž melodii zná opravdu každý. Buskerské okénko u Josefa uzavře zpěvák a kytarista Tomáš Mikulec, od kterého uslyšíte nejen pop, ale také rock nebo rock and roll,“ přibližuje produkční domu kultury Zuzana Králová.

Prostor před divadlem bude patřit jedné z hlavních hvězd buskingu u nás, a to Danu Vertígovi, který do Šumperka přiveze svou originální hudbu. V kotlíku míchá vlivy autorů jako jsou Mňága, Traband, ZNC, Fixa, Green Day i Nirvana. Na koncertě můžete čekat melodickou smršť i bezbřehou slovní improvizaci. Předskokanem Dana Vertíga bude originální rockenrollová kapela Rockabilly Juniors, která nevynechá ty nejznámější písně Elvise Presleyho.

Autor: red., Z. Králová - zdroj foto: d.k.

Fotogalerie

Patt Berry                       zdroj foto: d.k.
Dan Vertígo      zdroj foto: d.k.

Další články z rubriky

Koncert osobností v zábřežském Retru

Koncert osobností v zábřežském Retru

Monika Načeva a Michal Pavlíček

Bludov odhalí proměnu interiéru kaple

Bludov odhalí proměnu interiéru kaple

A novou výstavu slavného rodáka

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.