RTX Remix s podporou DLSS 3.5. Gray Zone Warfare s až 2,7x více FPS díky DLSS 3

Sada nástrojů pro vytváření modernizovaných modifikací starých her NVIDIA RTX Remix nově nabízí DLSS 3.5 s funkcí Ray Reconstruction

RTX Remix postavený na NVIDIA Omniverse™ umožňuje modderům remasterovat klasické hry s plným ray tracingem, NVIDIA DLSS, NVIDIA Reflex, moderními fyzikálně založenými grafickými prvky a nabízí generativní nástroje využívající AI pro tvorbu textur ve vysokém rozlišení.
Po lednovém spuštění otevřené betaverze RTX Remix nyní nástroj dostává nové funkce a optimalizace v čele s přidáním podpory NVIDIA DLSS 3.5 s funkcí Ray Reconstruction. Komunita modderů již zareagovala a projekty vytvořené pomocí RTX Remix nově přinášejí DLSS 3.5 ve hrách Half-Life 2, Dark Messiah of Might and Magic a Deus Ex.
Funkce, která nahrazuje klasické ručně laděné denoisery umělou inteligencí, byla již dostupná v oficiální modifikaci Portal s RTX. Lepším odstraněním šumu lze dosáhnout např. stabilnějších a detailnějších ray tracingových odrazů nebo potlačení tzv. “shimmeringu”.
DLSS 3 v české akci Gray Zone Warfare navýší snímky 2,7x
Gray Zone Warfare, taktická FPS a jedna z deseti nejžádanějších her na Steamu, vyšla 30. dubna s podporu DLSS 3 Frame Generation. Ve 4K a nastavení Epic se tak hráči mohou těšit na v průměru 2,7× vyšší snímkovou frekvenci. NVIDIA Reflex zase dokáže snížit latenci systému až o 54 %.
EVERSPACE 2, rychlá vesmírná střílečka pro jednoho hráče s novým updatem “Incursions” přechází na Unreal Engine 5 – k DLSS 2 se tak přidá podpora pro DLSS 3 s funkcí Frame Generation. Snímková frekvence se ve 4K o proti nativnímu vykreslování zvýší v průměru 2×. Samozřejmostí je také NVIDIA Reflex pro zlepšení reakcí her na ovládání.
Očekávaný závodní titul MotoGP™24 vyjde 2. května s podporou DLSS 2.
Doporučené odkazy:
Článek o aktualizaci otevřené beta verze RTX Remix: https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/rtx-remix-dlss-3-5-ray-reconstruction
Deus EX: Projekt RTX Remix – video: https://www.youtube.com/watch?v=K23Y0fOCRGQ