27palcový monitor BenQ SW272U se 4K rozlišením a hardwarovou kalibrací

Monitor poskytuje pokrytí 99 % Adobe RGB a 99 % DCI-P3 s 16bitovou 3D LUT / BenQ
Monitor SW272U značky BenQ získal prestižní titul Nejlepší profesionální fotografický monitor roku 2024 udělovaný asociací Technical Image Press Association (TIPA).

Ocenění TIPA, které uděluje asociace Technical Image Press Association, jež zastupuje 30 významných fotografických médií po celém světě, upozorňuje na nejlepší fotografické a zobrazovací produkty na celém světě.

Hodnocení nejlepšího profesionálního fotografického monitoru roku 2024 komentuje TIPA: „Nový profesionální 27palcový 4K fotografický monitor od společnosti BenQ, který se může pochlubit vysokou přesností barev a hardwarovou kalibrací, navazuje na přesvědčivý precedens řady SW. Zachovává si hlavní přednosti předchozího modelu SW321C a nabízí ve své kategorii významné pokrytí 99 % Adobe RGB a 99 % DCI-P3 s 16bitovou 3D LUT, technologii BenQ uniformity a ICCsync.

Panel s jemnou povrchovou úpravou pro minimální odlesky zároveň přináší užitečný efekt textury obrazovky, která spolu se softwarem Paper Color Sync poskytuje ideální simulaci obrazu takového, který je následně výsledkem při tisku, což umožňuje přesné a detailní korektury. Fotografové ocení certifikáty Pantone Validated, Pantone SkinTone a Calman Verified. Správa barev je chytře řešena interním uložením dat barev, uživatelé mohou displej kalibrovat pomocí dodávaného softwaru Palette Master Ultimate.“

BenQ navazuje na svůj závazek maximální přesnosti barev a vedle oceňovaných modelů SW272U a SW321C představil tento týden nejnovější přírůstek do řady monitorů pro fotografy, model BenQ SW242Q.

Rychlý přenos dat a až 90W napájení zajišťuje kompatibilitu se zařízeními s Thunderbolt 3 a Thunderbolt 4 skrze USB-C konektor.

Kromě toho dále vylepšuje video reprodukci integrací podpory HDR a různých video formátů. Flexibilitu pak podtrhuje ergonomie s možností náklonu, otočení až do pozice Pivot.

Zdroj: TIPA, BenQ

Mohlo by vás zajímat

Reklama