Zavřít reklamu

Uživatelé Tinderu jsou v těchto dnech varováni, že někteří uživatelé populární seznamovací aplikace mají větší zájem o vztah s jejich penězi než o vztah s nimi. Podle americké verze webu The Sun je Tinder plný „romantických podvodníků“, kteří se vás snaží okrást. Tito zločinci si chtějí získat vaši důvěru a navázat s vámi romantické city, aby vám mohli „vybílit“ bankovní konto.

Tyto podvodníky lze najít v nejen v Tinderu, ale i v jiných populárních seznamovacích aplikacích, jako je Bumble nebo Hinge. Snaží se budovat vaši důvěru v ně, zatímco vy si k nim také vytváříte romantické city. Jakmile budou mít pocit, že vás mají „v hrsti“, budete dostávat žádosti o peníze nebo vás mohou požádat o přihlašovací údaje, které používáte u bankovních aplikací. Dalším bezostyšným požadavkem je, abyste jim něco koupili a dokázali jim tak vaši lásku.

Odborník na ochranu osobních údajů z webu EarthWeb Trevor Cooke sdílel několik varovných signálů, na které by si uživatelé seznamovacích aplikací měli dávat pozor. Jedním z nich je to, pokud se někdo stále vymlouvá, aby se vyhnul odpovědím na vaše otázky, například kolik je mu let nebo odkud je. Cooke říká, že v tomto scénáři je vysoká pravděpodobnost, že jde o onoho romantického podvodníka. Než s někým půjdete na první rande, měli byste podle něj alespoň znát jeho věk a oblast, kde žije.

Další varovným signálem je to, když se od vás někdo v Tinderu nebo jiné populární seznamovací aplikaci snaží získat osobní údaje. To se může projevovat nadměrným zasíláním zpráv z jeho strany, netrpělivostí, když na jeho zprávy odpovídáte pozdě, kladením zvláštních osobních otázek, které se nehodí do vaší konverzace, nebo žádáním o peníze krátce poté, co jste se s ním seznámili.

Dále byste si měli dát pozor na ty, kteří mají na svých profilech podezřelé obrázky. Typicky jde o fotografie luxusních jachet, soukromých tryskáčů nebo fotografie osoby držící hromadu bankovek. Varovným signálem ale může být i pouze jedna fotografie. „Rychlým způsobem, jak zjistit, jestli jsou fotografie dané osoby legitimní, je požádat ji, aby se vyfotografovala, jak dělá něco konkrétního. Pokud takový snímek nedokáže pořídit, jde pravděpodobně o podvodníka,“ konstatuje Cooke.

Vyhýbat byste se podle něj měli také lidem, kteří požadují vaše „nevhodné“ fotografie, protože takové snímky by mohly být použity při vydírání. Radí též, abyste nesdíleli informace o vašich financích a dávali si pozor na někoho, kdo se vás snaží oddělit od vašich přátel a rodiny. A konečně, Cooke připomíná, že pokud se s někým chcete poprvé sejít, měli byste tak činit na na veřejném prostranství nebo v doprovodu někoho, koho znáte. Pokud jste ale v komunikaci s vaším protějškem v seznamovací aplikaci či na online seznamce výše zmíněné varovné signály nezaznamenali, možná jste našli opravdovou lásku.

Dnes nejčtenější

.