Úchylný český horor míří na Netflix! Upíři, nemrtví a mutanti v něm terorizují noční Prahu

Zdroj: Bontonfilm

Krvavý Johann proplul českými kiny bez většího zájmu, o to větší pozornosti se možná dočká na Netflixu, kam zamíří v půli května. Debutující režisér Jakub Krumpoch prezentuje svůj film jako úchylný horor plný krve a záhrobního humoru.

Snímek začíná v momentě, kdy Johann Faust ožije po staletích strávených v temnotách a rozpoutá noc hrůzy v Praze, u které nebudou chybět upíři, nemrtví ani mutanti. Potkáme se zde nejen s Faustem a jeho ženou Markétou, která ho před staletími do temnot zahnala, ale také s ďáblem Mefistem.

Čtěte také: Zachraňuje rodinu sexem přes internet. Režisér filmu Spolu přináší drsné drama

Režisér snímku v rozhovoru s magazínem Patriot mimo jiné prozradil, odkud čerpal inspiraci. U trikových sekvencí prý vycházel z Bladea režiséra Stephena Norringtona nebo Lesního ducha Sama Raimiho. Po vzoru Hitchcocka nebo Juraje Herze, se kterým měl tu čest spolupracovat, zase přidal několik scén na odlehčenou.

Recenze z Kinoboxu

Mojmír Sedláček z Kinoboxu hodnotí snímek čtyřiceti procenty. V recenzi uvádí, že „tuzemský pokus o hororovou komedii se spoléhá na plejádu schopných herců a hereček, jejich výkony by však zasloužily pevnější a hlavně jednotící ruku – což dvojnásob platí pro scénář, který se navzdory snaze o faustovský rámec rozpadá do série tu vtipnějších, tu krvavějších epizodek; dohromady však nedrží. Této neotřelé snaze tedy nelze upřít sympatie a zápal, hodina a půl ve společnosti Krvavého Johanna však skýtá přinejlepším pouze průměrnou podívanou.“

Krvavý Johann rozpoutá peklo na Netflixu 15. května.

Zdroj: Bontonfilm