Manor Lords

Manor Lords prodal za první víkend více než 1 milion kopií

1. 5. 2024
Zdroj náhledu: Hooded Horse

Vývojáři ze Slavic Magic pod taktovkou vydavatelské společnosti Hooded Horse mohou slavit velký úspěch. Budovatelská strategie Manor Lords, jež se odehrává ve středověku, si na své konto může připsat pokoření velkého milníku, kterým je překonání hranice 1 milionu prodaných kopií. 

Tuto zprávu uvedla společnost Hooded Horse na svém Twitteru, spolu s počtem současně hrajících hráčů v jeden okamžik, který překonal 170 tisíc, což je největší počet současně hrajících hráčů, jakého kdy dosáhla jakákoli budovatelská strategie. Vzhledem k tomu, že byl titul uveden do stádia předběžného přístupu teprve 26. dubna a tento milník byl dosažen za necelých 30 hodin, jedná se opravdu o skvělý počin.

Manor Lords je strategická hra, v níž můžete prožít život středověkého šlechtice. Ten má na svých bedrech správu a budování vesnice, ze které se může posléze stát rušné město. Budete spravovat suroviny i obchodní řetězce, a to bez mřížek s kompletní svobodou a natáčením budov. Mechanismy budov čerpají inspiraci z rozvoje skutečných středověkých měst a vesnic, kdy se zakládání a výstavba osad řídily hlavními obchodními stezkami a krajinou. 

Sluší se rozhodně zmínit, že titul je inspirovaný uměním a architekturou 14. století, přičemž dává přednost historické přesnosti, kdekoliv je to možné, což má vliv na herní mechanismy i grafiku. Díky tomu svět působí autentičtěji a vy si budete moci lépe vychutnat onen požitek ze hry. 

Není to však jen o pouhém stavění. Váš pozemek je jen malou částí rozsáhlého území a konkurenční ambice mezi vámi a soupeřícími šlechtici dříve či později povedou ke konfliktu. Své území si tak budete muset i tvrdě bránit. Osud vašich věrných poddaných bude ve vašich rukou a žádnou smrt není dobré brát na lehkou váhu.

Petr Polák

Hry hraje již přes 25 let, začínal na jednom z prvních NES v České republice. Postupem času se přesunul na PC, kde hraní her naprosto podlehl. Má rád hry všeho druhu, které představují i určitou výzvu. Achievement hunter.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.