Celý duben měla Helena Vondráčková pracovně velmi nabitý. Strávila totiž nějaký čas na Slovensku, kde měla hned několik koncertů. Ty se podle jejích slov velmi vydařily, diváci byli spokojení a atmosféra skvělá. Kvůli všemu shonu je nyní zpěvačka velmi unavená, a tak si již naplánovala oddech. 

“Letos si dovolenou uděláme už v květnu, protože v červnu už mám potom O2 arenu a další vystoupení, na která se musím připravit. Takže s Martinem (manžel Heleny Vondráčkové, pozn. red.) a se psem pojedeme na deset dní s karavanem do Německa k Severnímu moři,” prozradila pro Kafe.cz oblíbená hvězda české popmusic. 

V červnu už ale bude zpět, aby se mohla pilně připravovat na povinnosti, které ji čekají. Není to nicméně jediné volno, které má letos v létě v plánu. Další čas k odpočinku ale bude trávit v Česku. 

Zpěvačka bude v létě rybařit

Helena Vondráčková je známá tím, že ráda jezdí na chatu. Ta její je ale docela netradiční. Nejde totiž o zděný domek, ale hausbót na Slapech. A právě tam se v nadcházejícím létě stejně jako každý rok chystá. 

“Určitě pojedeme na hausbót a už se tam moc těším. Nemůžu se už dočkat vody, kajaku, jachty a všeho,” popsala nadšeně pro Kafe.cz, jak vypadá ideální volno v jejím podání.

“Ráda bych šla také do lesa na houby, ale protože má letos být horké léto, tak z hub možná nic nebude. Ale určitě budeme také chytat ryby,” podělila se o své plány, jak stráví zasloužený odpočinek o prázdninách. 

Na hausbótu má umělkyně vše potřebné

S nápadem pořídit si hausbót přišel původně zpěvaččin manžel Martin Michal. Jeho choti se to nejprve moc nezamlouvalo, nechala se ale přesvědčit a nakonec si toto neobvyklé útočiště velmi zamilovala. 

Místo na Slapech, kde svou vodní chatu kotví, je velmi komfortní. Dá se k němu pohodlně dojet autem, obchod není daleko a není úplně na samotě, takže se pár nemusí cítit ohrožen případnými zloději. 

Hausbót je dlouhý 10 a půl metru a široký 3 a půl metru. Vejde se do něj vše, co sympatická dvojice k životu potřebuje. 

Na záchod se musí na pevninu

Je tam gauč a koutek s televizí, barový pultík s židlemi a také kuchyňská linka s lednicí a mikrovlnkou. Na zadní palubě je poté umístěna ložnice i koupelna. 

Na palubě naopak nenajdete toaletu. Na tu se totiž musí na pevninu. Nejde o žádný luxus, ale starou dobrou dřevěnou kadibudku. Aby tam v noci trefili, je zábradlí mola, vedoucího na hausbót, osvětleno. Světla jsou umístěna také u schodů na pevninu, a tak se žádný návštěvník z řad přátel nemusí bát, že by o půlnoci zabloudil, zatímco si chtěl odskočit. 

Před hausbótem je prostorná terasa, na které se dá grilovat, rybařit nebo jen tak posedět. K molu se poté přivazuje menší motorová loď, kterou si pár před časem pořídil, aby mohl jezdit na výlety.

Související články