Sleduj nás

Nenechte se zmást tím, co vidíte, Chimaev ještě neměl dobrého soupeře, krotí Masvidal emoce

Nenechte se zmást tím, co vidíte, Chimaev ještě neměl dobrého soupeře, krotí Masvidal emoceFoto: UFC

Khamzat Chimaev je jednou z nejpopulárnějších postav ve světě MMA, takový Jorge Masvidal mu ale na chuť ještě nepřišel. A vesměs nejen on. 

„Borz“, jak se Khamzatovi přezdívá, má za sebou prakticky celoživotní práci na poli wrestlingu a „teprve“ šestiletou práci na poli smíšených bojových umění. Jak se sám nechal slyšet, postoj sice není jeho dominantou, ale přesto už má na kontě několik výher na KO/TKO. To vše bez poznání hořkého pocitu porážky. Jeho tvrdost, drzost a odhodlání mu přihrály na konto třináct profesionálních MMA výher a už teď budí zájem prakticky celého světa. Nikoliv však proto, že by mu všichni fandili. 

„Co se mě týče, tak mě teda Chimaev z toho bojového hlediska ještě vůbec nepřesvědčil,“ otevřel si ústa bývalý držitel BMF opasku Jorge Masvidal, který je už dneska v MMA důchodu. „Víte, mě takový člověk vůbec neohromil. Nebudu na něho kydat hnůj, nemůžu s ním bojovat a ani nebudu, ale pokud mám říct svůj názor, tak on se doposud poměřoval jen se samými pochybnými soupeři. Až porazí pár slušných týpků, pak svůj názor změním, ale teď o něm mohu pochybovat ještě právem,“ rozpovídal se v Impaulsive podcastu.


„Chápu, že UFC tento člověk baví, že jim jeho nevymáchaná huba přinese pozornost a prachy, zejména ze všech arabských zemí, ale já osobně jsem od něj ještě neviděl zápas, po kterém bych si řekl: ‚Oh, ok, tak teď konečně porazil někoho skutečně dobrého.‘ Já tam u něho nic speciálního, kromě toho, že má explozivní začátky, prostě nevidím,“ podělil se Masvidal o svůj názor. 

Tisíce lidí, tisíce chutí, přesto je třeba říct, že je Chimaev nyní jednou z hlavních tváří UFC. K tomu se dopracoval nejen svým doposud bezchybným rekordem, ale především svým nevybíravým trashtalkem a přátelstvím s diktátorem Kadyrovem. Díky mnoha kontroverzním a provokativním příspěvkům se stal v očích veřejnosti tím pomyslným bad boyem a většina lidí se nemůže dočkat, až ho konečně uvidí padnout. Všichni se na něho ale kvůli tomu budou dívat, takže mu jeho plán, pokud jej takto vážně zamýšlel, vyšel dokonale. 



Další články