Zoufalé pátrání po britském turistovi pohřešovaném po skoku z pražské party lodi

Přidat na Seznam.cz

Začalo zoufalé pátrání po devětadvacetiletém muži, který se ztratil před třemi dny.

Po britském turistovi, který zmizel po skoku z pražské party lodi, bylo vyhlášeno zoufalé pátrání. Devětadvacetiletý muž byl údajně naposledy spatřen, jak v neděli 27. dubna v časných ranních hodinách skáče z party lodi v Praze.

Muž, který byl identifikován jako Joop Sparkes, údajně vyskočil z lodi zhruba v jednu hodinu ráno, „aby si šel zaplavat“, a od té doby ho nikdo neviděl. Jeho přítelkyně sdílela na sociálních sítích srdceryvnou výzvu, v níž naléhá na každého, kdo má informace, aby se přihlásil a pomohl policii v pátrání.

Napsala to na pražskou turistickou skupinu na Facebooku: „Můj přítel Joop se ztratil v neděli 27. dubna v ranních hodinách. Kolem půl jedné ráno. Byl na palubě lodi, která odjíždí od hotelu President v Praze.

„Cestou zpět do přístavu údajně vyskočil, aby si šel zaplavat, a od té doby ho nikdo neviděl. Policie o tom ví, píší servery Express.co a Edinburghlive.

„Pokud má někdo jakékoliv informace nebo ho viděl, ať se ozve na linku 158.

„Rodina má opravdu velké obavy. Možná doplaval zpět na břeh a nikdo ho neviděl, takže může být kdekoli.

Mluvčí policie České republiky sdělil: „Mohu potvrdit, že pražská policie od nedělního rána pátrá po devětadvacetiletém cizinci, který podle oznámení vyskočil z párty lodi poblíž Karlova mostu v Praze 1 a od té doby ho nikdo neviděl.

„V místě, kde byl pohřešovaný naposledy spatřen, proběhlo několik pátracích akcí, do kterých se zapojili i policisté z říčního oddělení, ale cizinec se zatím nikde nenašel.“

Zdroje: Express.co, Edinburghlive