Přejít k hlavnímu obsahu
Tipy a triky

Rozšířený omyl: proč byste neměli mazat nevyžádané e-maily

Josef Mika 03.05.2024

Nevyžádané e-maily, tzv spam, jsou bezpochyby jednou z největších nepříjemností na internetu. Když vám ve schránce přistane nechtěný e-mail, je lákavé jej ihned smazat, a většina z nás to tak i dělá. To však není vždy nejlepší strategie.

Dnešní inteligentní filtry většiny provozovatelů e-mailových služeb zajišťují, že velká část spamových mailů skončí přímo ve složce nevyžádané pošty. Občas se však některé z těchto nechtěných zpráv do složky Doručená pošta přece jen dostanou. Samozřejmým opatřením by bylo tyto e-maily okamžitě odstranit.

Mohlo by vás zajímat

To však nemusí být nutně nejlepší způsob, jak trénovat spamový filtr. Ve skutečnosti patří spam do jemu určené složky, aby se filtr poskytovatele poštovních služeb mohl naučit, co vy jako uživatel považujete za spam. Pokud zprávu jednoduše odstraníte, aniž byste ji přesunuli do složky pro nevyžádanou poštu, filtr nemůže udělat žádný pokrok. Proto je vhodné nevyžádanou poštu, která prošla až do vaší hlavní poštovní schránky, přesouvat do určené složky, aby se filtr mohl učit a zlepšovat.

Jak se správně vypořádat s nevyžádanou poštou

Spam
Pokud máte ve složce Doručená pošta nevyžádané zprávy, je nejlepší je přesunout do složky Spam (Nevyžádaná pošta).
Zdroj: Chip/Gmail

Abyste se v budoucnu již nevystavovali riziku otevření nevyžádané pošty a také snížili počet nevyžádaných e-mailů, je vhodné přesouvat příslušné e-maily do složky nevyžádané pošty. V závislosti na poskytovateli poštovních služeb to lze provést buď "přetažením", nebo přímo pomocí tlačítka.

Určitě ale doporučujeme také čas od času nahlédnout do složky Nevyžádaná pošta a zkontrolovat, zda v ní nejsou legitimní e-maily.

Zdroj: časopis Chip


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud