Zavřít reklamu

Galaxy Watch jsou bezesporu nejlepšími hodinkami se systémem Wear OS, i když se jejich pozici snaží trochu ohrozit i sám Google s jeho Pixel Watch. Nic to však nemění na tom, že jsou chytré hodinky Samsungu mezi uživateli nejpopulárnější. Google I/O pak ukáže jejich další směřování a je se skutečně na co těšit. 

Zahájení vývojářské konference Googlu, tedy Google I/O, je naplánováno na úterý 14. května 2024. Společnost již zpřístupnila Android 15 Betu 1.2 ke stažení na kompatibilní telefony Pixel, ale přesný soupis novinek ještě neznáme, změny jsou spíše uvolňovány těmi, kdo tento systém již testují. Právě na I/O se dozvíme vše, co nám nová verze operačního systému pro naše smartphony přinese, zároveň zde ale bude představen i Wear OS 5 a další nové verze systémů Googlu. 

Google nicméně již nyní odhalil program, který obsahuje několik zmínek o oznámení Wear OS 5. Je tak jisté, že se bude společnost věnovat i tomuto „hodinkovému“ systému, který má za přímou konkurenci watchOS Applu, který jede v jeho Apple Watch. Samsung nám má v létě ukázat řadu hodinek Galaxy Watch7, od které se dá očekávat, že to budou první chytré hodinky, které na systému Watch OS 5 pojedou už z balení. 

Loni vydal Google oficiálně Wear OS 4 11. srpna. První hodinky, které jej měly, byly Galaxy Watch6. Jenže Samsung si letos s konáním své letní Galaxy Unpacked pospíší, kdy pravděpodobně proběhne už 10. července. Právě na ní by měl také svou novou řadu hodinek představit. Mohlo by to znamenat, že i Google vydání Wear OS 5 posune na dřívější datum, nebo že Samsung začne svou novou řadu hodinek prodávat o něco později. Dodat je totiž na trh měsíc před novým systémem, a to tedy ještě s Wear OS 4, by znamenalo, že nás vlastně okrade o rok jejich softwarové podpory. 

Novinky ve Wear OS 5 

V tuto chvíli stále nejsou o Wear OS 5 známy žádné bližší informace, můžeme však očekávat určitá vylepšení uživatelského rozhraní, výdrže baterie nebo kompatibility. Wear OS 5 zřejmě také prohloubí integraci aplikace Fitbit či Asistenta. Jedinou ze skutečně uniklých informací je tak pouze to, že by se Google měl v systému zaměřit na „Watch Face Format“, který by měl přinést efektivnější a dynamičtější ciferníky, které jsou přizpůsobitelné více velikostem displeje. 

Právě toto pak podporuje i ten fakt, že jsme zde již měli zvěsti o tom, že by Samsung mohl představit Galaxy Watch7 s obdélníkovým displejem. Je dost dobře možné, že tyto hodinky ponesou označení Ultra a že i Google v rámci své Keynote ke Google I/O představí takové novinky v systému Wear OS 5, které budou počítat právě s obdélníkovými displeji hodinek. Dosud je totiž tento systém optimalizovaný výhradně kruhovým displejům. 

Galaxy Watch Samsungu koupíte zde

Dnes nejčtenější

.