V neděli oslava, v pondělí operace. Třinecký Nestrašil dohrával finálovou sérii s poraněným ramenem

Je rodákem z Prahy a odchovancem Slavie, jeho mladší bratr nastupuje za Spartu. Ale hokejový útočník Andrej Nestrašil je už tři roky velkou oporou třineckých Ocelářů. Všechny tři sezony zakončil mistrovským titulem a momentálně se zotavuje z pondělní operace ramene. Už první kontakt s třineckou organizací byl před pěti lety pozitivní.

Třinec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejový útočník Třince Andrej Nestrašil

Hokejový útočník Třince Andrej Nestrašil | Foto: Vladimír Pryček | Zdroj: Profimedia

„Když jsem do Třince přicházel, tak jsem toho o městě moc nevěděl. Samozřejmě vím, že každoročně hrajou nahoře a je tam skvělé zázemí. O zbytku jsem neměl ani páru, ale příjemně mě to překvapilo,“ říkal před třemi roky v létě Andrej Nestrašil o první třinecké zkušenosti.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si Andreje Nestrašila o jeho finálovém zranění nebo celé třinecké cestě za titulem

Ta však byla ještě o dva roky dříve v sezoně 2019/20 odehrál dva zápasy, připsal si gól a tři přihrávky a poté odešel na dva roky do ruské KHL. Ale pak se vrátil a volba byla, jak říká Nestrašil, jasná.

„To jsem byl v Třinci krátce, asi tři týdny, ale udělalo to na mě velký dojem. Věděl jsem, že až se budu vracet, tak to bude volba číslo jedna,“ vzpomíná rodák z Prahy.

Třinec získal pátý titul za sebou a Andrej Nestrašil má třetí zlato. Novináři s ním rádi mluví a o triumfech ve všech sedmých zápasech letošního play off hovořil i před startem sezóny.

VIDEO: Zlatý gól finále. Sedmý zápas extraligy rozhodl útočník Třince, který sezonu začal v Pardubicích

Číst článek

„Všichni čekají, že řekneme něco, z čeho by byl dobrý titulek. My ale půjdeme zápas od zápasu a chceme hrát dobře jako tým, jeden na druhého se můžeme spolehnout. Chceme vědět, kde na ledě budeme a kde se budeme pohybovat, abychom si co nejvíce pomohli. Budeme hrát tak, abychom neměli výčitky a aby byla výhra. Záleží na výkonu celých šedesáti minut,“ burcoval tým bývalý útočník Caroliny nebo Detroitu.

Celou sezonu se mluvilo spíše o Pardubicích i Spartě, kteří svou výkonností prognózy potvrzovali. Třinec měl tehdy čtyři tituly v řadě a oba týmy v loňském ročníku porazil, tedy stejně jako letos.

„Takhle nad tím přemýšlí spíše novináři a lidi mimo. My se soustředíme na proces, který je nastavený už delší dobu,“ předpovídal Nestrašil.

Andrej Nestrašil poslední utkání nemohl hrát, v tom předposledním si po souboji u mantinelu poranil rameno. Vyskočil mu akromioklavikulární kloub, tedy spojení klíční kosti a lopatky v levém rameni.

Trofej mu pomáhal v Pardubicích zvednout starší bratr Boris.  „Říkali jsme si, že to není možné, že tenhle rok je pořád pro nás,“ tvrdil v televizním rozhovoru po zlatém utkání Andrej Nestrašil.

Osm hodin poté už ale v Olomouci podstupoval operaci. Ta dopadla úspěšně. Další oslavy ale musel zkušený útočník kvůli bolestem prozatím odložit. Ale v létě bude mít ještě příležitost a pak se pustí znovu do hokejové práce.

Hokejistou je i Nestrašilův mladší bratr, sedmnáctiletý Výclav hraje za pražskou Spartu.

David Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme