Skupina ALSO hlásí změnu na nejvyšším postu, novým CEO se stává Wolfgang Krainz

Wolfgang Krainz se od 1. května stane novým generálním ředitelem skupiny ALSO. Nahradí tak Gustava Möller-Hergta, který nadále zastává funkci prezidenta představenstva ALSO Holding AG (SIX: ALSN). Tento krok završuje proces nástupnického plánování a personálních změn v nejvyšším vedení společnosti. Nový CEO se zaměří na rozšiřování funkčního ekosystému ALSO a posílení prodejních aspektů celé skupiny. 

Wolfgang Krainz působí ve společnosti od roku 2016, naposledy zastával funkci regionálního ředitele pro zákazníky (CCO) v Rakousku a regionu střední a východní Evropy. Během této doby mimo jiné řídil růst digitálních platforem a úspěšně integroval akvizice do stávající organizace.

„Společnost ALSO v uplynulých letech vybudovala úspěšný ekosystém, který budeme v budoucnu dále rozšiřovat. Abychom dále urychlili náš udržitelný ziskový růst, chceme se výrazněji zaměřit na prodejní aspekty. Další podrobnosti budou oznámeny v nejbližší době,“ vysvětluje nový generální ředitel Wolfgang Krainz.

“V tomto vysoce dynamickém odvětví bylo pro mě ctí vést společnost, jako je ALSO, která úspěšně přizpůsobuje svou strategii změnám a výzvám, a zároveň zůstává věrná svým základním hodnotám. Je to především zásluha našich talentovaných a odhodlaných zaměstnanců. V osobě Wolfganga jsme si nyní z této skupiny vybrali generálního ředitele se silnými obchodními a vůdčími schopnostmi,” říká Gustavo Möller-Hergt, dosavadní generální ředitel skupiny ALSO.

ALSO – Poskytovatel technologií

ALSO je jedním z předních poskytovatelů technologií pro ICT průmysl, který v současnosti působí ve 30 zemích Evropy a celkem ve 144 zemích světa. V roce 2023 činily čisté tržby švýcarské společnosti, která zaměstnává zhruba 4 000 lidí, celkem 11,1 miliardy eur. Ekosystém ALSO nabízí přibližně 135 tisícům resellerů hardware, software a IT služby od více než 800 vendorů, ve více než 1 540 produktových kategoriích. V duchu cirkulární ekonomiky poskytuje společnost ALSO veškeré služby, od zajištění až po renovaci z jednoho zdroje. 

ALSO má tři obchodní modely: Divize Supply zahrnuje transakční sortiment hardwaru a softwaru. Divize Solutions podporuje zákazníky ve vývoji individualizovaných IT řešení a ready-to-use IoT aplikací. Divize Service se zaměřuje na subskripční cloudové nabídky pro software i hardware, stejně jako na platformy pro kybernetickou bezpečnost, internet věcí, virtualizaci a umělou inteligenci. 

Pro více informací navštivte https://www.also.com.