V historickém centru H. Králové hořelo v podkroví domu, jeden hasič se zranil

foto Zásah hasičů u požáru - ilustrační foto.

Hradec Králové - V historickém centru Hradce Králové, v ulici Mýtská, hořelo v podkroví domu, kde jsou byty. Při zásahu byl zraněn jeden profesionální hasič, z obyvatel domu nikdo. Byty v podkroví jsou neobyvatelné. Škoda byla předběžně vyčíslena na pět milionů korun. ČTK to večer řekla mluvčí krajských hasičů Martina Götzová. Ulice byla po dobu zásahu uzavřena, dopravu v okolí řídila policie. Proč začalo hořet, není dosud jasné.

"Uchráněné hodnoty představují asi deset milionů korun. Při zásahu byl zraněn jeden profesionální hasič, postarala se o něj zdravotnická záchranná služba," uvedla Götzová.

Požár byl oznámen okolo 17:00, hasiči vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu. Při příjezdu na místo hasiči zjistili, že nikdo z obyvatel domu ohrožen není, nemuseli nikoho evakuovat, řekla ČTK mluvčí. Krátce před 18:00 velitel zásahu ohlásil lokalizaci požáru, dál se už nešířil. Na místě zasahovala i hasičská výšková technika.

"Požár je zlikvidován. Byty v podkroví domu jsou nyní neobyvatelné," sdělila okolo 19:00 Götzová.

Ulice Mýtská vede dopravu od budovy krajského soudu do historického centra Hradce Králové, ve směru od soudu je jednosměrná. Pro motoristy jde o jedinou přístupovou komunikaci do této části města s Velkým náměstí a okolními ulicemi, kde je řada pamětihodností, ale i kaváren či restaurací. Za běžné situace opouští auta historické centrum na opačné straně hradeckého návrší, a to úzkou ulicí V Kopečku, která je ve směru z Velkého náměstí také jednosměrná.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 15.05.2024 ČTK

Reklama

24°C

Dnes je středa 15. května 2024

Očekáváme v 21:00 17°C

Celá předpověď