Česko 4:0 Rakousko

Z pouště do hor. Vejmelku čeká rušné léto, po mistrovství světa se bude stěhovat do Utahu

Brankář Karel Vejmelka se připravuje v Brně s reprezentací na domácí mistrovství světa, má za sebou ale hektičtější dny než ostatní posily z NHL. Jeho klub totiž na konci základní části oznámil stěhování a místo v Arizoně tak bude Vejmelka příští rok chytat v Utahu. A tak zatímco jiní hráči po konci základní části relaxovali, on se aspoň krátce seznámil s novým prostředím.

Brno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Vejmelka na tréninku reprezentace

Karel Vejmelka na tréninku reprezentace | Foto: Václav Šálek | Zdroj: Profimedia

Těsně poté, co pro tým Arizona Coyotes skončila letošní sezona, zamířili všichni jeho hokejisté do Salt Lake City, kde bude mít klub nový domov.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si reportáž z tréninku české hokejové reprezentace, kde byl i Karel Vejmelka, kterého čeká rušné léto

„Viděli jsme zázemí a halu. Poté část města, kde by mohla být možnost bydlet, a centrum. Nebylo toho tolik, nejdůležitější byla hala,“ přibližuje návštěvu nového domova brankář Karel Vejmelka.

Detailně tedy Salt Lake City ještě nepoznal, jedna změna je ale zřejmá okamžitě – z pouště se klub stěhuje do hor. A to neznamená jen nutnost přikoupit teplé oblečení.

„Bude to pro nás velká změna, ale zároveň si myslím, že tam může být výhoda. Budeme hrát výš a to je vždy lepší, to vidím jako pozitivum,“ přibližuje bývalý brankář brněnské Komety.

Nezvyklé podmínky pro soupeře nemají být jedinou zbraní klubu z Utahu. I když v Arizoně v posledních sezonách zůstával daleko od play off, v týmu jsou talentovaní mladí hráči a Vejmelka věří, že mužstvo může jít rychle nahoru.

„Vypadá to tak. Máme skvělého majitele, který o koupi klubu měl dlouho zájem a chce vybudovat silný tým hned od začátku,“ doufá Vejmelka.

Fanoušky NHL pochopitelně hodně zajímá, jak se bude klub po přestěhování jmenovat. Prý to ale skutečně ještě nevědí ani samotní hráči.

„Taky jsem zvědavý, ale nemám žádné další zprávy. Řeší se to, ale těším se na to, až se to dozvíme,“ říká Karel Vejmelka, který se aktuálně chystá s reprezentací v Brně na závěrečný přípravný turnaj před domácím mistrovstvím světa. Češi do něj na jihu Moravy vstoupí čtvrtečním duelem s Finy.

David Nekvinda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme