Kultovní slovenský festival Pohoda se blíží

Pohodu 2024 otevře pořádnou párty Peggy Gou, která patří k nejvýraznějším a nejtalentovanějším DJkám a producentkám současnosti. Nedávno se umístila na 3. místě v BBC Sound of 2024 a získala nominaci na Brit Awards 2024 v kategorii International Song of the Year s jejím megahitem (It Goes Like) Nanana, který patří k nejznámějším songům poslední doby.

Peggy se stala rychle populární díky svému jedinečnému stylu, ve kterém kombinuje house, techno, electro a elementy tradiční korejské hudby. Její skladby jsou chytlavé a hlavně plné pozitivní energie.

Peggy Gou, Queens of the Stone Age, Skepta, James Blake, Royal Blood, Pendulum (live), Black Pumas, Arlo Parks, Morcheeba, City Morgue, Thievery Corporation, Emilíana Torrini, Noname, Genesis Owusu, Ezra Collective, Jockstrap, SOFT PLAY, LA Priest, The Armed, ¥ØU$UK€ ¥UK1MAT$U, The Oozes, JFDR, DEADLETTER, English Teacher, Descartes a Kant, Meta and the Cornerstones, Aquaserge, BSÍ, Ndox Électrique, Ni, Bazzookas, Pražský výběr, Richard Müller, Para, Le Payaco, Berlin Manson, Smack One, Katarzia, Sunnbrella, Fvck_Kvlt, Saténové ruky, P/\ST, Catastrofy a SJ yellow…

Na kontě mají 9 nominací na ceny Grammy, přičemž 2 z nich v kategorii Nejlepší rockové album a Nejlepší rocková písnička získaly teprve nedávno za jejich album In Times New Roman… Jejich kytarové riffy a hlas zpěváka Joshe Hommea patří k tomu nejlepšímu, co se za ostatní dekády na rockové scéně zrodilo. Koncert Queens of the Stone Age bude na Pohodě určitě patřit k těm vystoupením, která si návštěvníci a návštěvnice užijí v plné parádě.

Rockovou nálož na trenčínském letišti v červenci předvede dnes již ikonické duo, které tvoří Mike Kerr a Ben Thatcher. Eponymní debutové album vydali v roce 2014 a zaručilo jim nominaci na prestižní cenu Mercury Prize. V roce 2015 získali BRIT Awards za Nejlepší britskou kapelu roku. Royal Blood mají na kontě ocenění od několika hudebních magazínů, jakými jsou například NME Awards, Kerrrang! Awards nebo Q Awards. Hned po vydání jejich debutu padaly označení, že jde o rockový debut, jaký tady už dávno nebyl a přirovnání ke kapelám jako The White Stripes, The Black Keys nebo Muse. Právě s kapelou Muse nedávno odehráli turné.

Skepta patří k veteránům grime scény a k mezinárodně uznávaným umělcům britského hip-hopu. Skvělý MC, producent a majitel vydavatelství se podílel na tom, že ve 21. století přinesl grimu z undergroundu na hudební výsluní. V červenci přinese svoji energickou show na trenčínské letiště. Skepta aktuálně pracuje na novém albu, takže na Pohodě by se měli návštěvníci a návštěvnice dočkat i čerstvých skladeb.

James Blake má na kontě nespočet nominací na prestižní ceny, včetně cen Grammy, Brit Awards nebo Mercury Prize, přičemž Grammy a Mercury Prize také získal. Patří k nejžádanějším zpěvákům, producentům a skladatelům současné světové hudební scény. Na novém albu se James vrací ke klubovému a tanečnějšímu zvuku, proto se návštěvníci a návštěvníci mohou těšit také na živé provedení nových songů, které budou znít v červenci na trenčínském letišti. James Blake každým albem posouvá hranice své tvorby více a více do budoucnosti, přičemž mísí dohromady soul, dubstep, R&B, elektroniku, hip-hop a experimental, které doplňuje jeho nezaměnitelný vokál.

Na Pohodě vystoupí i korejsko-americká zpěvačka, producentka a DJka Yaeji, která patří k nejoriginálnějším umělkyním současné elektronické scény, slovenská thrash metalová kapela Catastrofy, jedna z nejlepších islandských zpěvaček Emilíana Torrini, prvotřídní jazzmani a aktuální držitelé prestižní ceny Mercury Prize Ezra Collective nebo také rap-metalové americké duo City Morgue.

Více na https://www.pohodafestival.sk

MAG#art2friends