Walker, Texas Ranger patřil ve své době k nejsledovanějším televizním počinům. Od uvedení poslední epizody uplynulo více jak 23 let. Jak se během té doby změnily tváře herců, kteří v seriálu zářili? 

-reklama-


Akční seriál Walker, Texas Ranger se na českých televizních obrazovkách poprvé objevil v roce 1997. Rychle si mezi diváky získal velkou popularitu, a to jak zajímavou dějovou linkou, tak sympatickými tvářemi, které doprovázely Cordella Walkera (Chuck Norris) na jeho cestách za spravedlností. 

Díky své oblibě se seriál nakonec dočkal úctyhodných devíti sérií, přičemž ta poslední byla uvedena v roce 2001, tedy před více jak třiadvaceti lety. Jak dnes vypadají herci, kteří ztvárnili oblíbené hrdiny? 

Chuck Norris (Cordell Walker)

Chuck Norris se proslavil v mnoha akčních filmech již v osmdesátých letech. Češi jej ale znají právě hlavně díky jeho roli neohroženého rangera Cordella Walkera. Při natáčení deváté řady seriálu už bylo Chuckovi neuvěřitelných 61 let, což by ale při pohledu na vysportovanou postavu a rychlé pohyby uhádl asi jen málokdo.

Po skončení seriálu se objevoval spíše v menších televizních rolích a na filmovém plátně zazářil naposledy v roce 2012 ve snímku Expendables: Postradatelní 2. V letošním roce oslavil už jedenaosmdesáté narozeniny. I když se pochopitelně vzhledově výrazně změnil, stále zůstává aktivní a ve volném čase sportuje. 

Sheree J. Wilson (Alexandra Cahill)

Sheree J. Wilson si v seriálu zahrála právní zástupkyni Alexandru Cahill. Ta úzce spolupracovala s Cordellem Walkerem, ale ze začátku tvořili velmi nesourodou dvojici. Nakonec si k sobě našli cestu, zamilovali se do sebe a na konci osmé série se vzali. Na konci natáčení seriálu bylo její představitelce 42 let. Dnes jí je 65 a stále se věnuje herectví. A zároveň je třeba dodat, že je nadále stále krásná jako před lety. 

Sheree J. Wilson
Sheree J. Wilson s věkem svůj půvab rozhodně neztratila, FOTO: Profimedia

James Wlcek (Trent Malloy)

Walker, Texas Ranger pro něj byl skvělou příležitostí, jak se dostat do povědomí široké veřejnosti. A James Wlcek toho rozhodně využil. V seriálu si zahrál postavu nadaného studenta bojových umění Trenta Malloye, který Cordellu Walkerovi několikrát zachránil krk. Přestože se celkově objevil v pouhých třinácti epizodách, diváci si jeho úlohu naprosto zamilovali. A tak se James Wlcek dočkal svého vlastního seriálu s názvem Walker, Texas Ranger: Thunderovi synové. V něm si Wlcek zahrál hlavní roli.

Bohužel ale seriál mezi diváky žádné velké nadšení nevyvolal, a tak se dočkal jen jedné jediné série a následně byl zrušen. Poté už herce žádné velké herecké příležitosti nečekaly. Dnes je mu 60 let a téměř nic se o něm neví. 

Marco Sanchez (Carlos Sandoval)

Marco Sanchez nastoupil do seriálu v roce 1997 a zahrál si v něm postavu detektiva Carlose Sandovala. Podobně jako James Wlcek, i on se objevil jen v pár epizodách. A tak na sebe ale výrazně upozornil. Právě on totiž vedle Jamese Wlceka ztvárnil druhou hlavní roli v seriálu Walker, Texas Ranger: Thunderovi synové.

Následně se objevoval v epizodních rolích v různých sitcomech i kriminálkách. Diváci jej mohli vidět například v seriálu Dva a půl chlapa, 24 hodin, Kriminálka New York anebo Sběratel kostí. Na obrazovkách se tedy dokázal úspěšně udržet. A drží se na nich i dnes, ve svých 54 letech. 

Nia Peeples (Sydney Cooke)

Krásnou, nadanou a drsnou Sydney Cooke si zahrála herečka Nia Peeples. Ta se kromě herectví věnovala a dosud stále věnuje i zpěvu. Češi ji ale znají hlavně z televizních obrazovek. A to i mladší generace. Kromě Walkera se totiž objevila a ve velmi úspěšném seriálu Prolhané krásky, kde ztvárnila matku Emily Fields. Dnes je jí 62 let a stále září před kamerou. 

Clarence Gilyard (James Trivette)

Nelze zapomenout na Jamese Trivetteho, který byl v seriálu Walker, Texas Ranger pravou rukou a dokonalým parťákem Cordella Walkera. Ztvárnil jej herec Clarence Gilyard. Ten patřil mezi velké hvězdy už předtím. Zazářil ve snímcích jako Top Gun anebo Smrtonosná past či seriálu Matlock.

Po skončení seriálu se ale žádné velké slávy znovu nedočkal. I když se sem tam objevil v epizodních rolích v různých seriálech, věnoval svůj čas hlavně učitelství. Vyučoval na University of Nevada. V listopadu roku 2022 zasáhla fanoušky Walkera smutná zpráva. Clarence Gilyard totiž ve věku pouhých 66 let po dlouhé nemoci zemřel. 

Seriál Walker, Texas Ranger Ranger můžete sledovat každý den na Nova Action. 

Zdroje: looper.com, dabingforum.cz, theguardian.com, huffpost.com

-reklama-