Běžecká čelovka HM65R-T V2.0 dává na výběr mezi studenou a teplou barvou světla

David Ruth | LED svítilny,Svítilny | 30.4.2024

Fenixlight představil aktualizovanou verzi své (nejen) běžecké čelovky HM65R-T. Základní premisou je opět dvojice reflektorů s odlišnou teplotou světla. Kromě mírného zvýšení maximálního světelného výstupu na 1600 lumenů se výrobce tentokrát zaměřil především na zlepšení uživatelských vlastností.

Zatímco předchozí verze dávala na výběr mezi studenou a neutrální teplotou světla, V2.0 již namísto neutrální bílé nabízí vyloženě teplé světlo, zhruba 3000 K – to je pro srovnání už docela blízko vřelému světlu z klasických vláknových žárovek. Nejen že je teplá barva světa pro mnoho lidí příjemnější na pohled, ale také poskytuje lepší viditelnost při mlze, mrholení či sněžení.

Každý ze dvou reflektorů (dálkový a šířkový) je ovládán nezávisle vlastním tlačítkem, svítilna ale neumožňuje jejich souběžné zapnutí. Podržením obou tlačítek najednou lze aktivovat zámek proti nechtěnému zapnutí svítilny během jejího přenosu v batohu či kapse.

Akumulátor typu 18650 s kapacitou 3400 mAh se nabíjí skrze USB-C port zabudovaný v těle čelovky, plné nabití by mělo proběhnout do 3 hodin. Nouzově lze dobíjecí akumulátor vyměnit za dvě obyčejné baterie typu CR123A. Maximální světelný výstup 1600 lm dokáže napájet 3 hodiny, zatímco při středním výkonu 400 lm vydrží 12 hodin a nejnižší výstup 5 lm může svítit až 300 hodin. Nechybí ani indikátor stavu baterie, který je řešen pomocí čtveřice malých LED a ukazuje tak úbytek o každých 20 % kapacity.

Nastavení popruhu je opět řešeno pomocí výrobcova vlastního systému FitSystem, kde uživatel namísto běžných přezek používá otočné kolečko – v aktuální verzi lze kromě utahování ovládat už i povolování popruhu. Zajímavou novinkou je i nouzová píšťalka zabudovaná do plastové přezky popruhu, čímž výrobce reaguje na požadavky organizátorů různých ultra závodů. V nouzi lze také využít mód blikání signálu SOS.

Čelovka je plně voděodolná dle standardu IP68, s ponorem až do hloubky 2 metrů. Výrobce zaručuje také její přežití vůči pádům z výšky dvou metrů a schopnost fungovat v rozmezí extrémních teplot -35°C až +45°C. Přitom si zachovává velmi nízkou celkovou váhu 140 gramů díky využití magnesiové slitiny. Maloobchodní cena činí 2 699 Kč.

Zdroj: kronium.cz

 

1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (2 hlasováno, průměr: 5.00)
Loading...

Žádné komentáře »

Zatím žádné komentáře.

RSS feed for comments on this post.

Zanechat komentář

O nás | Vydáváno s pomocí ARIGA s.r.o. | Powered by WordPress | Theme by Roy Tanck