Slovenský sborník Tlumočení nejen pro neslyšící osoby

Na Slovensku byla nedávno vydána nová odborná kniha z oblasti sluchového postižení, konkrétně tlumočení. Jedná se o sborník zvaný Tlumočení nejen pro neslyšící osoby. Je všem k dispozici v elektronické verzi. Je možnost také tištěné verze sborníku, a to bezplatně!

0

O sborníku

Sborník Tlumočení nejen pro neslyšící osoby (originální znění sborníku: Tlmočenie nielen pre nepočujúce osoby) je nově vydaný ucelený soubor přednášek, které zazněly na konferenci dne 25. listopadu 2023 v Bratislavě. Jedná se o odborné příspěvky od expertních osobností jako je Roman Vojtechovský, Veronika Vojtechovská, Jana Filipová, Jaroslav Cehlárik, Michal Hefty či Pavol Roman aj.

Tlumočení v době covidové (Foto: printscreen obrázku z přebalu Sborníku, Snepeda.sk.)

Příspěvky se týkají tlumočení z různých oblastí a poukazují na to, jak se samotné tlumočení stává náročnější doménou v čím dál víc inkluzivnější společnosti a prostředí. Tlumočení se neustále proměňuje a zvyšují se také nároky na vykonávání tlumočnické profese. Z důvodu ucelenosti informací byl tento sborník vytvořen pro současné a budoucí tlumočníky (nejen slovenského) znakového jazyka. Sborník byl vydán Pedagogickou fakultou Trnavské univerzity a občanským sdružením Snepeda.

Obsah a příspěvky sborníku je volně ke stažení na této adrese: https://www.snepeda.sk/publikacie/tnpno.pdf

Sborník v tištěné verzi

V případě zájmu o sborník v tištěné verzi, je možné jej získat bezplatně. Osobní odběr je možný v Bratislavě či Trnavě. Pro zájemce ze vzdálených míst je možnost doručení, v tom případě zájemce hradí poštovné a balné. Kontaktujte sdružení Snepeda na emailu – snepeda@gmail.com nebo na Facebooku – https://www.facebook.com/Snepeda.

Sborník v tištěné verzi (Foto: Facebook.com)

Zdroj, foto: Snepeda.sk, Facebook.com
Editor: Kristýna Mariáková

Back to top button