Tváře/Faces

Tváře/Faces

Adresa:

Brno, Sukova 4

Termín: 5.5.2024
Vstupné:

180

5květen neděle 20:00

Žánr: divadlo


„Ženská otázka je dávno odložená. O čem to tedy pořád mluvíme?” Autorská inscenace Tváře je o ženách, které zažily anebo zažívají situace, které se vymykají spravedlivému fungování společnosti. Skrze autentická svědectví se snaží osvětlit společenský problém a vyvolat diskusi o důležitých tématech, jako je sociální spravedlnost a porušování lidských práv. V inscenaci jsou použity skutečné výpovědi osob, které veřejně prezentují extremistické postoje a zároveň výpovědi osob, které zažily diskriminaci anebo se staly oběťmi trestných činů. Kde se tyhle dva póly potkají? To záleží jen na nás… Tři herečky různé národnosti - Češka, Slovenka a Ukrajinka, vyrůstající v jiných podmínkách, představují tři různé pohledy na svět. Všechny spojuje jedno – strach.

Kolik běžných každodenních událostí je omezených kvůli strachu o vlastní tělo? A proč jsou tedy ve společnosti brány zrovna ženy jako ty, které se nedokážou ovládat? Proč je muž definován jako „univerzální člověk“ – ale pokud je něco ženské, musí to být vždy specifikované? Není to náhodou jedna velká hra o moc?

Autorky: Martina Tomanová a kol. Výprava: Barbora Klenová Hudba: Tomáš Urík Grafický design: Barbora Klenová Produkce: Lucie Rožcová Light design: Petr Kholl Technická spolupráce: Pavel Jirgl

Obsazení: Martina Tomanová, Nikolietta Svidzinska, Tereza Havránková Režie: Gabriela Gabašová Délka: 75 min. Inscenace vznikla za podpory Nadačního fondu Josefů K.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Tváře/Faces

Restaurace a hotel OlbergBlansko (16 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (20.7 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.3 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...