Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 V Hradci oslavili důstojně
výročí 75 let trolejbusů

 Projekt nové plzeňské
čtvrti počítá s tramvajemi

 Autobusy SOR dobyly Ústí,
dorazilo pět vozů

 ČD investují miliardy
do nových servisních hal

Regionova vykolejila u Klínce, nikdo ji neřídil

KLÍNEC, MĚCHENICE - Vlak bez strojvedoucího a naštěstí i bez cestujících vykolejil u obce Klínec ve Středočeském kraji. Neřízený vlak jel od Čisovic směrem na Měchenice, po roztržení a vykolejení je na odpis. 

Provoz na trase mezi Měchenicemi a Dobříší je přerušen, osobní vlaky jsou nahrazeny dvěma linkami náhradní dopravy a příměstskými autobusy...


Pohled na vykolejený vlak u Klínce (2. května 2024, HZS Správa železnic)

K mimořádné události došlo před jednou hodinou odpoledne, podle webu Českých drah je provoz zastaven od 12.50 hodin. Osobní vlak tvořený třívozovou soupravou Regionova ujel ze stanice Čisovice směrem k Měchenicím. Vlak byl bez strojvedoucího a v době nehody také bez cestujících. Následky nehody jsou ale rozsáhlé. Vlak totiž u obce Klínec vykolejil, první dva články soupravy se odtrhly a převrátily v nepřístupném terénu, poslední vůz po vykolejení zůstal viset na náspu. Rozsah nehody vystihuje především pohled z ptačí perspektivy. Na místo podle některých médií vyjeli i záchranáři, nikoho ale ošetřovat nemuseli. Odpoledne na místo vyjel nehodový vlak.

"Vlaková souprava ujela více než 5 kilometrů a následně vykolejila. V průběhu jízdy dle dosavadních zjištění dosáhla rychlosti vyšší než 100 kilometrů v hodině. Celkově byly odhadnuty škody na 9,1 milionu korun," uvedl odpoledne tiskový mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal s tím, že na vlaku vznikla škoda 8,5 milionu a zbytek je na trati. Na místě mimořádné události šetřili příčiny a okolnosti jejího vzniku dva inspektoři Drážní inspekce. "Na základě dosavadního šetření pracuje Drážní inspekce s variantou selhání lidského faktoru nebo technické závady na soupravě," dodal Drápal.


Ve vlaku necestovali žádní cestující (2. května 2024, HZS Správa železnic)

Provoz na trati 210 je přerušen, České dráhy předpokládají obnovení provozu v nočních hodinách. Vlaky jedoucí od Prahy do Dobříše jsou zkráceny jen do Měchenic, dále cestující musí využít dvou linek náhradní dopravy. První autobus jezdí v trase Měchenice - Bojanovice - Čisovice - Bojov - Klínec, druhý pak jezdí z Měchenic přes Čisovice až do Dobříše. České dráhy ale uznávají také v metru mezi Hlavním nádraží a Florencí na trase C a mezi Florencí a Smíchovským nádražím na trase B, a dále také na deseti příměstských linkách mířících směrem do Mníšku pod Brdy či do Dobříše.  

Nikým neřízené vlaky nejsou ničím neobvyklým

Vlaky bez strojvedoucích nejsou na české železnici žádným mimořádným incidentem. Například v srpnu 2017 odjel nezajištěný vlak ze stanice Kadaň-Prunéřov směrem do Kadaně, kde se zastavil po devíti kilometrech v části Želina. Odtud ale začal couvat zpět, projel zastávkou Kadaň a zastavil ve stoupání. Nakonec se jej podařilo zastavit hasičům v zastávce Kadaň předměstí. V roce 2019 pak odjel nikým neřízený vlak s 11 cestujícími z Martinic do Velkého Meziříčí, nikomu se tehdy nic nestalo. Situace se ale stala ústředním motivem komedie Jiřího Havelky Mimořádná událost.


Záchranáři zasahují v těžce přístupném terénu (2. května 2024, HZS Správa železnic)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!