Masakr rodiny na Karvinsku: Žárlivý Makedonec zastřelil i Češku, se kterou měl dceru

42letý Makedonec Raif Kačar zastřelil v roce 2009 v Petřvaldě čtyři lidi, kteří v podniku slavili narozeniny jedné z pozdějších obětí, a poté se pokusil o sebevraždu.

HLASY ZLOČINU, Raif Kačar

Byla to v tu dobu největší masová střelba v historii Česka. Makedonec Rajf Kačar vstoupil do petřvaldské restaurace Sokol, zastřelil svoji bývalou partnerku, její rodiče a také jejího přítele. Střelbu v Petřvaldě z roku 2009 řeší další díl videopodcastu HLASY ZLOČINU.

Pomátl se a celé to chtěl ukončit. Přišel na oslavu padesátin otce své někdejší lásky. Žárlil na ni. A když spolu ještě byli, týral ji. „Když vrah Raif Kačar vstoupil do restaurace, vstal oslavenec Vladimír ze svého místa a chtěl bývalého partnera své dcery zastavit. Kačar ho však střelil do břicha a pak do hlavy. Jeho manželku, která se také postavila, trefil do hlavy. Svou lásku a matku jejich dcerky pak vyloženě popravil,“ říká Václav Janata.

Krimi videopodcast HLASY ZLOČINU se zaměřuje na největší kriminalistické kauzy v českých dějinách. Své síly při přípravě projektu spojili dlouholetý reportér a editor Krimi zpráv Václav Janata a vedoucí publicistiky CNN Prima NEWS Jakub Kvasnička, jenž zpovídal nejznámější figury českého podsvětí.

Petřvald, městečko na Karvinsku, na hrůznou událost nikdy nezapomene. Když média uvedla, že vrahem je Makedonec, začalo se hned řešit, jak moc za vraždu mohla  „horká krev“ z Balkánu. „Podle psychologů šlo spíš o projev poruchy osobnosti, která neměla vypěstované dostatečné morální zábrany a neunesla životní okolnosti, byť samozřejmě o horkokrevnosti se zmiňovali,“ popisuje Jakub Kvasnička.

Řešilo se také, že kdyby zavražděná žena už dříve nahlásila brutální domácí násilí, které zažívala, mohlo vše být jinak. „Dokonce ji v minulosti napadl a způsobil mnohočetná poranění. Policie ale nemohla dělat nic, protože žena ho v tu dobu nenahlásila, vypráví Kvasnička.

Dalo se masakru v Petřvaldě předejít? A jak dopadl makedonský vrah? To se dozvíte v dalším díle úspěšného videopodcastu HLASY ZLOČINU, který najdete v úvodním videu tohoto článku.

Tagy:
Václav Janata láska vražda rodina masakr vrah střelba podcast Petřvald okres Karviná Jakub Kvasnička masová vražda masová střelba Hlasy zločinu videopodcast Raif Kačar