Sleduj nás

Whittaker: Jestli Procházka přejde do střední váhy, budou z nás nepřátelé!

Whittaker: Jestli Procházka přejde do střední váhy, budou z nás nepřátelé!FOTO: UFC

Australský „Smrťák“ patří mezi respektované osobnosti UFC. K Jiřímu Procházkovi se nikdy netajil obdivem, ale vše se může velmi snadno změnit, pokud český samuraj zamíří do jeho výsostného území.

Slova nejlepšího českého bijce nejde brát na lehkou váhu. Jiří si nelibuje v silných prohlášeních, ale to, co vysloví, většinou bezezbytku splní. Dobře to pochopil i bývalý šampion střední váhy Robert Whittaker, který doufá, že divize do čtyřiaosmdesáti kilogramů nebude muset řešit velký problém v podobě bojovníka, kterého prostě v kleci potkat nechceš.

„Já si Jirku v čtyřiaosmdesátce neumím představit. Z osobního setkání vím, že je to vysoký chlap, který má obrovská ramena. Nechápejte mě špatně, nepochybuji, že když bude chtít, tak tuhle váhu udělá. Já jenom doufám, že se tak nestane,“ vyjádřil zcela upřímně své pocity Whittaker.


Robert tak reagoval na poslední interview Procházky, který se jasně vyjádřil, že se striktní dietou dalších devět kilo klidně shodí. Jiří má obvykle okolo osmadevadesáti kilo a jeho hubnutí do polotěžké váhy je pouze formální záležitostí. Horké vany ani drastické diety rozhodně nejsou na programu dne a bývalý šampion se spoléhá pouze na lehkou úpravu stravy a chviličku v sauně. Pro Roberta se tak nabízí nepříjemné dilema, protože Procházka byl doteď jeho favoritem, ale vzájemný střet by mohl vše změnit.

„Mám ho rád, ale pokud se přesune do střední váhy, tak se z nás stanou nepřátelé. Tak to v tomhle sportu je. Nemůžu vidět v ostatních zápasnících střední váhy své kamarády, protože je mohu kdykoliv potkat v kleci. Všichni jsou pro mě nepřátelé, kromě kolegů z týmu, se kterými bych nikdy nešel. Ať si zůstane, kde je a budeme dál kámoši,“ prohlásil Whittaker pro pasionmma.


Budoucnost české jedničky je nyní orientovaná na znovuzískání titulu, který má aktuálně Alex Pereira. Brazilec se ovšem na odvetu příliš netváří, navíc laboruje se zraněným prstem. Jirka se tak dost možná bude muset spokojit se soubojem s Dagenstáncem Ankalaevem nebo opravdu vlétnout do váhově nižší divize.


Další články