Sociální sítě
Nahoru

Nečekaná expanze: Soneva Holdings míří do Japonska

V době slabého jenu a rostoucí poptávky bohatých zahraničních turistů zamířily oči světových operátorů ultraluxusních letovisek na Japonsko. Soneva Holdings, renomovaná společnost se sídlem v Singapuru, plánuje otevřít své první japonské resorty již v roce 2027, a tím oslnit trh s jejími unikátními a exkluzivními ubytovacími kapacitami.

Bruce Bromley, finanční ředitel Soneva Holdings, nedávno odhalil plány na expanzi společnosti v rozhovoru, kde zmiňuje koupi odlehlého ostrova v prefektuře Okinawa a nákup pozemků v Myoko v prefektuře Niigata. Tato strategická rozmístění nejen že znamenají zásadní krok pro společnost, ale i významně posilují turistický ruch v regionu.

Letoviska Soneva, známá pro své nekompromisní luxusní standardy včetně soukromých bazénů, se nachází v atraktivních destinacích jako jsou Maledivy a Thajsko. Nové japonské projekty, které cílí na bohaté zahraniční návštěvníky, mají za cíl nabídnout exkluzivní plážový a lyžařský zážitek s cenami přesahujícími 250 000 jenů (přibližně 1 700 dolarů) za noc.

Okinawa již hostí několik evropských a amerických luxusních hotelových značek, jako jsou Hyatt Regency a Ritz-Carlton. V této oblasti je hospodářská soutěž nemilosrdná s více než 3 700 ubytovacími zařízeními ke konci roku 2022. Soneva však vidí příležitost pro ultraluxusní villa resorty, které nabízí diskreci a soukromí, po kterém touží jejich nároční klienti.

Další prioritou pro společnost je zájem o tradiční japonské restaurace, což naznačuje hlubší závazek k respektování a začlenění místní kultury do své nabídky. V rámci svého pětiletého plánu Soneva hodlá investovat celkem 100 miliard jenů do rozvoje nových nemovitostí.

Podle realitní společnosti Jones Lang LaSalle se investice zahraničních firem do hotelů v Japonsku v roce 2022 vyšplhaly na 162,5 miliardy jenů, což je šestkrát více než v předchozím roce a blíží se rekordním číslům před pandemií. S rokem 2023 na dobré cestě překonat tyto čísla, je jasné, že Japonsko se stává horkým místem pro investory v oblasti luxusního ubytování.

Zatímco Japonsko se chystá přivítat 17 nových zahraničních luxusních hotelů s celkem 3 765 pokoji v tomto roce, podle výzkumného ústavu Oraga, příchod Soneva může znamenat začátek nové éry v japonském cestovním ruchu, kde soukromí, exkluzivita a luxus jdou ruku v ruce.

Více z rubriky Moře

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.