Sociální sítě
Nahoru

Tiffany Titan by Pharrell Williams přichází na scénu

Tiffany & Co. včera oznámilo uvedení kolekce Tiffany Titan by Pharrell Williams. První kolekce Pharella Williamse, vizionáře a jednoho z nejtalentovanějších umělců dnešní doby, pro jeho oblíbenou značku Tiffany & Co., má odvážné návrhy inspirované mytologickým Poseidónovým trojzubcem, které vyjadřují energii, moc a sílu, a jsou symbolem smělé individuality. Pro design kolekce je typický motiv oblého tvaru kontrastujícího s ostrým kopím. Kolekce znázorňuje dialog mezi tenzí, proporcemi a vyvážeností a je určena lidem s jedinečným smýšlením a silou osobnosti, kteří se nespokojí s tím, co je běžné a obyčejné.

S nadšením představujeme první Pharrellovu kolekci pro značku Tiffany. Kolekce Tiffany Titan by Pharrell Williams popírá konvence šperkařského designu. Symbolizuje rovnováhu mezi Pharrellovou kreativní vizí a řemeslnou invencí společnosti Tiffany & Co. Každý kus z této kolekce je ovlivněn Pharrellovým charakteristickým stylem a jeho jedinečným úhlem pohledu,“ uvedl Alexandre Arnault, výkonný viceprezident společnosti Tiffany & Co. pro produkty a komunikaci.

Kolekce Tiffany Titan by Pharrell Williams volí strukturu trojzubce, a proto náhrdelníky, náušnice, náramky a prsteny, které jsou její součástí, obsahují ostré hroty připomínající kopí a nesou v sobě punkového ducha. Jednotlivé šperky jsou vyrobeny z 18karátového žlutého zlata nebo titanu se zcela kovovými a diamantovými iteracemi a jejich design odmítá konvenční metody.

Na rozdíl od tradičního postupu jsou u pavé šperků této kolekce diamanty osazeny obráceně, takže pavilon diamantu je odhalený a je dosaženo maximálního lesku. Použitím titanu je zdůrazněn kontrast mezi menší reflexivností tohoto materiálu a je dosaženo působivého výsledku, který odlišuje kolekci od tradičních šperků. Díky technické přesnosti designu každého kusu, který je navržen tak, aby se pohyboval spolu s tím, kdo šperk nosí, je kolekce ukázkou dokonalého řemeslného zpracování, na které klade Tiffany & Co. důraz od svého vzniku.

Voda je pro mě inspirací a název této kolekce „Titan“, tedy Titán, je inspirován Poseidónem, bohem moří a vládcem Atlantidy, přičemž Atlantida, anglicky „Atlantis“, je rovněž název komunity, kde jsem ve Virginia Beach vyrůstal. Detaily vyvedené na všech špercích jsou úmyslné a mají svůj smysl, včetně použití černého titanu…, který je fyzickým projevem krásy černé barvy,“ říká Pharrell Williams.

Kolekce Tiffany Titan by Pharrell Williams bude již v květnu k dispozici výhradně na webových stránkách Tiffany.com ve Spojených státech a v prodejně The Landmark v New Yorku. Celosvětově bude kolekce dostupná v obchodech Tiffany & Co. a na stránkách Tiffany.com v červnu.

Více z rubriky Sběratelské klenoty

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.