Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Střet tramvaje s malým dítětem - aktualizováno

Na Koterovské třídě v Plzni musely dnes ráno zasahovat všechny záchranné složky, do článku byly doplněny další informace

Autor: Petr Novák pátek 3. května 17:29 , aktualizace 17:41

Doprava Nehody

Aktualizujeme:

      O ranní nehodě, během které vběhl malý chlapeček přímo před přijíždějící tramvaj, od nás již víte, ale nyní velice rádi doplníme poděkování, které nám přišlo. Patří strážníkům městské policie, kteří u nehody byli jako první.
     "K události přiběhl první strážník městské policie, který měl nedaleko místa nehody službu," potvrdila nám mluvčí městské policie. Vzápětí dorazila další hlídka i strážníci z blízké služebny. "Po příjezdu dalších záchranných složek, tedy hasičů a záchranářů, kteří si zraněného chlapečka převzali, jsme pak ještě uklidňovali maminku dítěte a starali o další její děti," dokončila mluvčí strážníků.

Původní článek:

    Dnes před osmou hodinou ráno došlo na Koterovské třídě v Plzni k dopravní nehodě, během které se střetla tramvaj linky číslo 2 jedoucí směrem od centra s asi šestiletým dítětem.

    Z místa bylo hlášeno jeho možné zranění, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky.

     Ke střetu došlo přímo v prostoru přechodu pro chodce a podle informací z místa zde přecházela žena s kočárkem a dalšími dvěma dětmi vozovku, když malý, asi šestiletý chlapeček náhle vyběhl přímo před přijíždějící tramvaj. Střetu již nebylo možné zabránit a tramvaj dítě srazila.

     Zraněnému dítěti přispěchali na pomoc svědci, které následně vystřídali záchranáři. "Záchranáři z místa transportovali malého chlapce s četnými středně těžkými zraněními, po zajištění tišení bolesti, na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín," uvedla nám mluvčí záchranářů.

     Tramvajový provoz byl kvůli nehodě zpožděn o přibližně tři čtvrtě hodiny.

     "Podle dosud zjištěných informaci nezletilý chlapec při přecházení vozovky na přechodu pro chodce bez světelného signalizačního zařízení ve směru od ulice Sladovnická k ulici Francouzská náhle vběhl před projíždějící tramvaj a došlo ke střetu. Při nehodě došlo ke zranění dítěte, které bylo předáno do péče záchranářům. U řidiče tramvaje byla na místě provedena dechová zkouška na alkohol s negativním výsledkem. Nehodou se nadále zabývají policisté," potvrdila informace z místa mluvčí policie.


BYTOVÝ DŮM SLOVANSKÁ

POHODLNÉ BYDLENÍ V CENTRU PLZNĚ – Výborná lokalita ve všech ohledech Projekt výstavby bytového domu na Slovanské v Plzni zúročuje výhody malé vzdálenosti do městského centra a zázemí městské čtvrti Slovany.