Zavřít reklamu

Najděte nejlevnější pohonné hmoty

Ceny pohonných hmot se neustále mění a s Mapy.cz na iPhonu budete mít vždy přehled o tom, kde natankujete nejlevněji. Aplikace vám po zadání klíčových slov, jako je „nejlevnější benzín“ nebo „nejlevnější nafta“, zobrazí seznam čerpacích stanic v okolí s aktuálními cenami. Díky tomu se vyhnete zbytečnému placení vysokých cen za palivo a ušetříte peníze na vaší cestě.

Cesta s ohledem na aktuální situaci

Plánování trasy s Mapy.cz na iPhonu jde ještě o krok dál. Díky možnosti zohlednit dopravní situaci si můžete být jisti, že zvolíte tu nejoptimálnější cestu. Aplikace vám po zadání cílové destinace zobrazí hned několik variant, včetně trasy s aktuálními dopravními informacemi, takže se vyhnete nepříjemným kolonám a zpožděním a do cíle dorazíte včas a bez stresu. Navíc si můžete zvolit i trasu bez zohlednění dopravy, pokud je pro vás prioritou rychlost, nebo nejkratší trasu, která vám ukáže cestu bez ohledu na aktuální provoz. Stačí jednoduše klepnout na levý horní roh karty trasy a vybrat možnost S provozem.

Tipy na výlety v okolí

Hledáte inspiraci pro výlet ve vašem okolí? Mapy.cz vám s tím rády pomohou. V sekci Tipy na výlet po zadání cílové destinace naleznete seznam doporučených cílů a aktivit, které jsou přizpůsobeny vaší aktuální poloze. Ať už se zajímáte o památky, turistiku, cyklistiku, gastronomii nebo kulturní akce, v Mapy.cz si jistě vyberete. Tipy si můžete zobrazit na mapě, dozvědět se o nich více informací a dokonce si je uložit pro pozdější použití.

Parkování bez stresu

Parkování ve městě může být někdy o nervy. Naštěstí vám Mapy.cz usnadní i tuto stránku cestování. Po výběru požadované lokace na mapě se vám zobrazí informace o parkovacích možnostech v daném místě. Zjistíte tak typ parkování, dostupnost parkovacích míst a v případě regulovaného parkování i cenové informace. Díky těmto datům si snadno a rychle vyhledáte ideální parkovací místo a s parkováním už nebudete mít žádné starosti. Podržte dlouze vybrané místo na mapě a veškeré informace o parkování by se vám měly zobrazit na liště ve spodní části displeje vašeho smartphonu.

Počasí na trase

Během cesty vás může zastihnout nepříznivé počasí. Aplikace Mapy.cz vám proto umožňuje zobrazit si předpověď počasí pro celou vaši trasu. Stačí zadat čas odjezdu a další podrobnosti, klepnout na kartu trasy a aktivovat položku Počasí na trase. Aplikace vám zobrazí detailní informace o počasí, které vás na cestě čekají. Tak budete připraveni na déšť, vítr, sluneční záření i případné sněžení a cestu si užijete bez ohledu na rozmary počasí.

.