Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Žena poslala neznámému námořníkovi víc než dva a půl milionu korun, na odpověď od něj ale stále čeká

Na každou ženu určitě někde v dalekých mořích čeká překrásný a mužný námořník, věříte tomu také?

Autor: Jana Holá pátek 3. května 12:26 , aktualizace 12:59

Podvodníci

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři

     Již dlouho jsme neinformovali o překrásném a mužném námořníkovi, který má někde v dalekých mořích malinký problém, který ale spolehlivě vyřeší zaslaná finanční částka a dárkyni za to čeká nejen obrovská životní láska, ale i další život v přepychu.

      Připadá vám to jako pitomost? Ano, samozřejmě že je, jenže na tuto šílenou ptákovinu každoročně naletí několik žen a podvodníkům postupně zašlou nemalé peníze. Ovšem, že některá dáma pošle víc než dva a půl milionu korun, překvapilo i zkušené kriminalisty.

     "Čtyřiačtyřicetiletá žena na začátku února roku 2023 přijala na jedné ze sociálních sítí žádost o přátelství od muže vystupujícího pod českým jménem a příjmením. S tímto začala písemně komunikovat, když muž jí měl posléze uvést, že je námořník, který uvízl na lodi s tím, že tam má u sebe trezor s penězi v hodnotě 350 000 EUR v hotovosti a certifikát na kontejner v Austrálii. Ženě přislíbil, že když zaplatí náklady za přepravu trezoru ze zámoří do České republiky, bude si z něj moci vzít vše, co bude chtít," popsala nám podvod mluvčí policie.

     Samozřejmě že vše neprobíhalo tak rychle. Podvodník ženu pochopitelně zmanipulovával postupně, až mu začala věřit vše, co jí napsal, a pak teprve požádal o peníze.

     "Podvedená žena tak za období od loňského února do dubna letošního roku odeslala ze svého bankovního účtu nebo prostřednictvím směnárny celkem 25 plateb na různá čísla účtů odlišným příjemcům v celkové částce převyšující 2 600 000 korun.
     Uvedené platby žena uskutečňovala podle instrukcí jedné z přepravních společností, která si měla od údajného námořníka převzít zásilku a přepravit ji do Čech,"
dokončila mluvčí policie s tím, že do současné doby samozřejmě žena žádný balík ani zprávu o něm neobdržela a tak případ oznámila policistům obvodního oddělení Klatovy.

     Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvod a případ prověřují.

Foto: ilustrační



Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.