Jak se daří Warner TV v Česku? Má půl procenta sledovanosti, nejvíc lákalo sci-fi, teď vsadí na LEGO filmy

Dubnová čísla překonala očekávání, nová stanice oslovila téměř milion diváků. Program Warner TV v květnu přidá kostičkové filmy i americké komedie.

Michal MančařMichal Mančař

odysea-spacesuit

Foto: MGM

Záběr ze slavného filmu 2001: Vesmírná odysea

0Zobrazit komentáře

Warner TV v Česku právě završila první měsíc svého vysílání. Nová televizní stanice, kterou můžete naladit zdarma, přináší filmový a seriálový obsah z nabídky společnosti Warner Bros. Discovery, v níž byste našli i Batmana se Supermanem. Jak se Warner TV v dubnu dařilo?

„Kanál Warner TV si nemohl přát úspěšnější start. Hned první den dosáhl na téměř jednoprocentní podíl na sledovanosti u diváků ve věku 18 až 69 let,“ uvedla Michaela Suráková ze společnosti Atmedia, která pro novou stanici na českém trhu zajišťuje prodej reklamy. V průběhu dubna podíl na sledovanosti v průměru činil 0,53 procenta.

Za úvodní měsíc nový kanál oslovil na 900 tisíc diváků, 61 procent z nich byli muži. Největší skupinu – přes třetinu publika – tvořili sledující ve věku 35 až 44 let. Diváci v průměru koukali na Warner TV hodinu denně, uvádí dále data zveřejněná společností Atmedia.

Dubnový program Warner TV se nesl v duchu sci-fi, vědeckofantastickým snímkům patřily úterky. A právě 2001: Vesmírná odysea od režiséra Stanleyho Kubricka – ikonický film tohoto žánru – se i díky zařazení hned na první den vysílání stal vůbec nejsledovanějším filmem premiérového měsíce Warner TV.

Science fiction na stanici zaznamenala úspěch nejen u filmů, ale i u seriálů. K nejsledovanějším sériím prvních týdnů patřily mrazivé i nápadité Hranice nemožného a dobrodružství mladého Supermana ve Smallville.

Květen na Warner TV přinese nový tematický blok, který potěší zejména mladší diváky. Středy budou nově ve znamení filmů značky LEGO. Nedělní večery po pravidelných superhrdinských snímcích zase nabídnou americké komedie jako Bastardi nebo Volte mě.

Podle Surákové překonala premiéra Warner TV očekávání. „Když jsme rozšířili naše portfolio tematických televizních stanic o Warner TV, stanovili jsme si jako cíl pro závěr roku, aby jako celek dosáhlo sedmiprocentního podílu na sledovanosti. Této hranice jsme i díky Warner TV ovšem téměř dosáhli hned v prvním měsíci,“ uvádí.