Hlavní obsah

Osm piv a šup na rozhovor. Legenda Liverpoolu řádila v Německu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Jamie Carragher? Was?“ ptali se asi fanoušci Borussie Dortmund během středečního semifinále fotbalové Ligy mistrů proti Paris Saint-Germain (1:0). Řady kotelníků v Die Gelbe Wand, tedy proslulé žluté zdi, totiž rozšířil i někdejší stoper anglického Liverpoolu. „Jeden z nejlepších zážitků v životě,“ smál se pivem posílený Carragher. Ačkoliv jej při pozápasovém rozhovoru s Jadonem Sanchem museli zaměstnanci Borussie krotit.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý obránce Liverpoolu Jamie Carragher vyrazil na stadion Borussie Dortmund.

Článek

Bývalý anglický obránce, jenž se momentálně živí coby televizní expert, totiž vyrazil do útrob stadionu rovnou z kotle. Mezi příznivci Borussie strávil celé utkání, bouřlivě oslavoval vítězný gól Nicklase Füllkruga. Zájemcům rozdal pár fotek a jinak poctivě fandil domácímu celku.

V mixzóně si po závěrečném hvizdu odchytil krajana Jadona Sancha, který na pravém křídle terorizoval obranu Pařížanů. A informoval režii, že je připravený vést rozhovor.

„Jamie, jsi na to dost střízlivý?“ ptala se ze studia moderátorka Kate Abdo. „Ty jo, dobrý dotaz. Moc jsem toho nesnědl. Za případné přeřeky se omlouvám. Dal jsem si v kotli asi osm piv,“ kontroval Carragher, jemuž při interview asistoval skvělý brankář dřívějších dob Peter Schmeichel.

Pak Carragher spustil svoji show. Nasáklý atmosférou i pivem se Sancha vyptával na fanoušky, mezi nimiž první semifinálový duel strávil. Oceňoval jeho skvělý výkon. A snad každou sekundu vyslýchaného křídelníka poplácával po rameni.

„Sancho měl v zápase 99 dotyků s míčem a po něm 31 dotyků od Jamieho,“ smála se ve studiu Abdo. Její parťák ve studiu Thierry Henry nevěřícně schovával hlavu do dlaní.

Rozmluva s křídlem Borussie se neobešla bez potíží. Jak už to v podobných případech bývá, Carragher nehrál tak úplně tichou poštu. Což v mixzóně rušilo ostatní hráče a novináře.

„Řekli nám, ať nejsme tak nahlas,“ informoval kolegu Schmeichel. „Myslíš tady, nebo ve studiu?“ odpověděl Carragher. „Tady v mixzóně. To, co řekneš, bude i ve všech ostatních rozhovorech,“ vysvětloval bývalý gólman Manchesteru United.

Poté se dvojice údajně pokoušela také vyslechnout kouče poraženého PSG Luise Enriqueho. Ten ale prý odešel hned poté, co zmerčil šálu Dortmundu na krku Angličana.

Komediální vložka připitého Carraghera samozřejmě neunikla internetu. Kromě pobavených reakcí se dočkala i kritiky.

„Opilý ve vysílání = vtipný? Nemyslím si. Zeptejte se rodin, které rozložil alkoholismus, jestli jim to také přijde tak legrační,“ naťukal na sociální síť X bývalý sportovní komentátor Richard Keys.

Fanoušci ale Carraghera povětšinou bránili. V očích většiny šlo spíše o unikátní vstup, který ozvláštnil jinak rutinní přenos fotbalového utkání, na který se bude ještě nějaký ten pátek vzpomínat.

V paměti zůstane i hlavnímu aktérovi celé situace. „Našel jsem tu spoustu nových kamarádů. Bylo to úžasné,“ culil se Carragher.