Microsoft v Česku a na Slovensku nově vede Michal Stachník

168
microsoft
Michal Stachník / Foto: Microsoft

Společnost Microsoft ČR a SR jmenovala Michala Stachníka na pozici country managera. Tuto vedoucí pozici přebírá po Michalu Markovi, jenž se jí přechodně ujal po odchodu Violety Luca, která vedla pobočku do konce roku 2023.

Michal Stachník se ujal vedení Microsoftu v Česku a na Slovensku 1. května. Do společnosti nastoupil s více než 25 lety zkušeností v IT průmyslu. Před příchodem do Microsoftu ČR a SR působil devět let jako generální ředitel společnosti Cisco v České republice a na Slovensku. Většinu své profesní kariéry strávil v amerických IT korporacích.

Být součástí tak úspěšné firmy, jako je Microsoft, je pro mě velká čest a zároveň výzva, na kterou se těším. Naskýtá se nám neuvěřitelná příležitost uvést vizi společnosti Microsoft do života, neboť se snažíme využít technologie a umělou inteligenci k transformaci průmyslu a posílení digitálních schopností státu,” uvedl Michal Stachník.

Zástupci Microsoftu vyjádřili důvěru v to, že Stachník přispěje k růstu a úspěchu společnosti v České republice a na Slovensku. Odkázali i k jeho aktivitám mimo byznys. Stachník působí jako člen ve správní radě nadace Věčná naděje a dlouhodobě podporuje Fond ohrožených dětí [Klokánek] a nadaci AutTalk.

„Kombinovat silné profesní dovednosti s osobním závazkem k pomoci druhým je přesně to, co Microsoft hledá v jeho vedení,“ uvedla firma ve své zprávě a upřesnila, že Stachníkova filozofie spočívá v tom, že i když jde o byznys, není to jen o byznysu.

„Jeho zapojení do charitativních aktivit ukazuje jeho silný zájem o pomoc druhým a zdůrazňuje hodnoty, které přináší do role country managera,“ doplnila.

Kdo je Michal Stachník, a kdo je Andrea Bělková

Michal Stachník absolvoval Technickou univerzitu v Brně, kde se specializoval na informatiku. Proslul svým důrazem na prodej, výsledky a dlouhodobé úspěchy kolegů, které vede. Je neúnavným propagátorem cloudu, kybernetické bezpečnosti, umělé inteligence a úspěšné digitalizace veřejné správy.

Jeho nástup do Microsoftu ČR a SR ale není jedinou letošní významnou personální změnou ve společnosti. Již zkraje letoška do společnosti nastoupila Andrea Bělková jako personální ředitelka.

Andrea Bělková [na foto vpravo, pozn. red.] vystudovala Mezinárodní obchod na Vysoké škole ekonomické v Praze. Do Microsoftu přešla ze společnosti Accenture, kde posledních 17 let zastávala mnoho vedoucích pozic v oblasti HR. Před společností Accenture působila několik let na různých HR pozicích ve společnostech ConocoPhillips a InBev.

Při nástupu do Microsoftu uvedla, že její hlavní cíl spočívá v práci na zefektivnění HR procesů, to i za pomoci nových inovativních řešení.

„To vyžaduje od každého z nás otevřenost ke změnám, prorůstové a pozitivní myšlení a připravenost k neustálému sebevzdělávání. Jsem ráda, že můžu být součástí společnosti Microsoft, kde jsou tyto vlastnosti hlavními pilíři firemní kultury,“ uvedla.

O společnosti Microsoft

Společnost Microsoft se letos umístila na druhém místě studie TOP Zaměstnavatelé 2024 v kategorii IT společností. Náleží pod společnost Microsoft Corporation. To je americká akciová nadnárodní společnost se sídlem v Redmondu ve státě Washington. Zabývá se vývojem, výrobou, licencováním a podporou široké škály produktů a služeb, které jsou spjaté především s počítači.

„Microsoft nabízí přibližně tři stejně veliké segmenty. První je cloud, druhý je vše kolem Microsoft Office pro domácí a firemní použití. A třetí jsou fyzická zařízení, gaming a Windows, nově také reklama. Zkrátka a dobře – Microsoft toho dělá hodně a v dnešním světě je prakticky nenahraditelný,“ popsal společnost pro FinTag v nedávném rozhovoru akciový analytik společnosti XTB Tomáš Vranka.

Vývoj ceny akcií společnosti Microsoft od roku 2018

[Zdroj: xStation5]

Za první letošní čtvrtletí Microsoft podle něj dosáhl opět vynikajících hospodářských výsledků. Překonal odhady jak v tržbách, tak v zisku. Microsoftu se dařilo v podstatě ve všech třech hlavních segmentech podnikání. Největší pozornost zřejmě přitahoval segment cloudu, který investorům napověděl, jak se společnosti daří v oblasti umělé inteligence. Microsoft oznámil růst cloudu Azure o 31 procent a vyčíslil dopad věcí souvisejících s AI. Podle Microsoftu se AI na tomto růstu v minulém čtvrtletí podílela sedmi procentními body. A tak i Microsoft potvrdil, že se technologickému sektoru daří.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here