pá 3.5.2024
Aktuální zprávy

Ženy v sobotu proti Plzni

Ke třetímu utkání nadstavbové části 1. ligy žen nastoupí v sobotu 4. května fotbalistky Baníku. Poprvé v nadstavbě se představí doma. Po porážce 2:3 v Brně a vítězství 5:0 v Pardubicích hostí Baňky od 12 hodin v Radvanicích Plzeň.

Západočešky vstoupily do nadstavbové části v poněkud jiném rozpoložení, než v jakém odehrály základní část. Díky dostatečnému bodovému polštáři jsou od začátku bojů v nadstavbové skupině o záchranu prakticky bez obav ze sestupu. V prvním nadstavbovém kole však prohrály s dosud suverénně posledními Pardubicemi, následně ztratily také duel v Brně. Nyní se představí v Ostravě.

"V posledním zápase proti Pardubicím jsme odehráli dobrý zápas stejně jako v předchozím zápase s Brnem. V Pardubicích jsme ale hlavně vyhráli a hráli zodpovědně a vyzrále v obraně," neřeší trenér Baníku Witold Zajac formu Plzně a zabývá se svým týmem. "Máme velkou ofenzivní sílu a dáváme hodně gólů. Pokud budeme hrát defenzivně jako proti Pardubicím a nedostaneme gól, tak určitě vyhrajeme," dodává trenér Baníku.

Baník má ve skupině o záchranu aktuálně na třetím místě šestibodový náskok na čtvrté, poslední a tedy aktuálně sestupující Pardubice. K tomu mají proti Východočeškám k dobru také lepší vzájemnou bilanci. Do konce sezony chybí odehrát ještě čtyři duely.

13
Samuel
Grygar
35
Jakub
Markovič
12
Tomáš
Rigo
77
Gigli
Ndefe
30
Jiří
Letáček
20
Abdullahi
Tanko
19
David
Lischka
26
Filip
Blažek
5
Jiří
Boula
28
Filip
Kubala
11
Eldar
Šehić
9
David
Buchta
21
Jiří
Klíma
29
Ladislav
Takács
24
Jan
Juroška
10
Matěj
Šín
4
Robert
Mišković
7
Karel
Pojezný
0
Paixao da Silva
Ewerton
17
Michal
Frydrych
15
Patrick
Kpozo