Dokument o bombovém útoku a dramatický seriál se špetkou satiry

Na co se o víkendu podívat na Netflixu a HBO
Dokument o bombovém útoku a dramatický seriál se špetkou satiry
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Netflix nabízí drama podle knižní předlohy
  • Můžete se také podívat na český snímek podle skutečné události
  • A HBO Max zveřejnil dokumentární film o události v Oklahomě

Nevíte, na co se o víkendu podívat? Pak jste tu správně. Netflix tento týden vydal několik novinek, které by vás mohli zaujmout. HBO Max pak nabízí dokumentární film o bombovém útoku, který se stal už téměř před 30 lety. Co si z nabídky nakonec vyberete, záleží na vás.

Americký bombový útok: Cesta k 19. dubnu

V roce 1995 došlo v Oklahomě k bombovému útoku na budovu, kde bylo zabito přes sto lidí, včetně malých dětí, které byly tou dobou v jeslích. První myšlenka byla, že tento útok měli na svědomí teroristé – tato domněnka byla ale brzy vyvrácena, jelikož se přišlo na to, že to udělal Američan. Podezřelý byl zatčen a celá událost se musela prošetřit. Co ale přecházelo tomu, že byla budova vyhozena do vzduchu? Za co se dotyčný chtěl pomstít? Celá katastrofa má totiž hlubší podtext. Na dokumentární film se můžete podívat na HBO Max.

Něco jako líbánky

Pokud si potrpíte na romantické filmy, tenhle se vám bude líbit. Hamad pracuje ve velkém korporátu, který vlastní jeho otec. Ten mu jednoho dne řekne, že pokud se neožení a nebude mít děti, firmu mu nepředá. Na druhé straně je Noor, která miluje Youssefa. Ten se ale náhle oženil s jinou. Aby mu ukázala, o co přišel, řekne kamarádce, aby jí našla ženicha, se kterým se do týdne vdá. Jejich společní kamarádi je dají dohromady, jenže oba dva jsou naprosto odlišní, a navíc Noor se neustále honí za Youssefem, aby ji viděl jako vdanou ženu.

Něco jako líbánky

Muž na vrcholu

Šestidílný seriál natočený podle knižního bestselleru nabízí Netflix. Charlie Crocker (Jeff Daniels) je veřejně známý realitní magnát. Náhle se ale dozvídá, že celá jeho firma je v krachu a on nemá jak zaplatit dluh bance. V tu chvíli začíná hon, jak uchránit svůj majetek před těmi, kteří na jeho krachu chtějí vydělat. Seriál se snaží ukázat jak poctivé a dobré lidi, jenž se snaží fungovat podle pravidel a často kvůli tomu narážejí a na druhé straně uvidíme podlé podvodníky, kteří si mnohdy dosáhnou čeho chtějí výhružkami či úplatky.

Poslední závod

Český film podle skutečné události. Bohumil Hanč byl před první světovou válkou známý český lyžař, který žil v Krkonoších se svojí ženou. Emerich Rath byl Němec, který se jako jediný zúčastňoval českých závodů – ostatní Němci české závody bojkotovali. A právě tito dva muži se společně s dalšími závodníky zúčastnili lyžařského závodu na 50 km. Ten se ale brzy změnil v boj o život, jelikož v horách vypukla sněhová vánice.

Bez polevy

Od dnešního dne se můžete podívat na Netflixu na bláznivou komedii s Jerrym Seinfeldem, který napsal scénář a ujal se i režie. V komedii uvidíte i další herecké hvězdy jako je Hugh Grant, Melissa McCarthy a Amy Schumer. Vrátíte se do začátku 60. let, kdy v Americe mezi sebou soupeřily firmy na cereálie. Dvě firmy si mezi sebou konkurují ale o něco více a když se objeví nový druh pečiva, začne bitva o to, kdo bude lepší. Film je plný narážek na tehdejší „zdravou stavu“, technologické vymoženosti, ale i snahu NASA přistát na Měsíci.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze