Sleduj nás

Smlouva podepsána! Chci brzy zápasit a Jiří Procházka je aktuálně jednička divize, potěšil českého samuraje Alex Pereira

Smlouva podepsána! Chci brzy zápasit a Jiří Procházka je aktuálně jednička divize, potěšil českého samuraje Alex PereiraFOTO: UFC

Tak nakonec je všechno jinak. Brazilský šampion se aktuálně do těžké váhy nepřesouvá a pro Jiřího Procházku se otevírá velká šance na brzkou odvetu. Dagestánec Ankalaev navíc dostal opět košem a může ve svém pokojíku přemítat o tom, co dělá špatně.

Alex Pereira se chtěl mermomocí představit na domácím turnaji UFC 301, ale zraněný prst mu jeho sen znemožnil. Párty v Riu se tak bude muset obejít bez jeho účasti, ale žádnou dlouhou pauzu u „Poatana“ nečekejte. Tento týden totiž došlo k podpisu smlouvy na další zápas, ve kterém by měl být jeho soupeřem Jiří Procházka.

„Máme tady horkou novinku. Chceme zápasit co nejdříve. Pokud by tedy došlo k souboji mezi Procházkou a Ankalaevem, znamenalo by to pro nás dlouhou pauzu. Nechceme tedy čekat na vítěze. Sice se tu nabízel ještě Hill, ale ten teď prohrál a musí si připsat aspoň jedno vítězství. Nejpravděpodobnější je tedy odveta s Jiřím Procházkou a Ankalaev si bude muset prostě počkat,“ zhodnotil momentální situaci Pereirův trenér, který funguje zároveň jako překladatel.


Tento vývoj událostí dává smysl. Jirka je po výhře nad Rakičem jasnou jedničkou divize a titulovou šanci si rozhodně zaslouží. Magomed Ankalaev nedávno Pereirovi vzkázal, že jej rád přivítá na turnaji v Abú Dhabí, který je ovšem naplánován až na říjen. Šampion očividně netouží po takto dlouhém čekání, navíc by musel navštívit výsostné území svého soupeře. I pro brazilské fanoušky by se jednalo o extrémně drahý výlet, a tak má Ankalaev prostě smůlu.

Jiří je naopak připraven nastoupit proti Alexovi prakticky kdykoliv a kdekoliv. Reálně se tak zdá, že se během léta dočkáme dalšího titulového zápasu české jedničky. Zda Procházka dokáže oplatit Pereirovi listopadovou porážku, to je ve hvězdách, ale již teď je jasné, že nudný zápas nás rozhodně nečeká.


Zdroj: UFC


Další články