Infinix, 5. nejprodávanější výrobce v ČR, představil řadu Note 40

Telefony zaujmou především magnetickým bezdrátovým nabíjením MagSafe, které známe z telefonů od Applu. Tady se ale bavíme o ceně násobně nižší. Vedle toho je tu například kruhová přisvětlovací dioda, stereo reproduktory a kvalitní OLED displej.

Infinix je další z čínských společností, která si chce ukousnout trochu toho koláče v prodejích mobilních telefonů. A mívá dobré nápady. Na veletrhu MWC v Barceloně například firma prezentovala bezdrátové nabíjení vzduchem, tedy že nebylo nutné mít telefon přímo na nabíječce, ale v určité vzdálenosti od ní nebo telefony s proměnlivými zády

Aktuálně představené novinky patřící do vyšší střední třídy mají co nabídnout. První je například kryt, který umožní magnetické bezdrátové nabíjení, nebo magneticky přichytit k držáku či nějakému jinému příslušenství. Daný kryt je již součástí balení. Druhou zajímavou vychytávkou je Active Halo. Jde o notifikační světlo, které se nachází na zadní straně v kruhu přisvětlovacího světla.

Na vzorcích dovezených na českou tiskovou konferenci bohužel ještě nebylo možné tuto funkci vyzkoušet. Podle videa je zde poměrně dost možností, jak si Active Halo nastavit. Ve vypnutém stavu navíc o ničem na zádech nevíte, jelikož je to skryté pod materiálem, který se tváří jako zbytek fotomodulu.

Všechny modely mají stereo reproduktory, 20W bezdrátové nabíjení, Active Halo, 4diodové pomocné světlo na focení, MagSafe kryt, krycí sklo a nabíječku s kabelem v balení. A je tu ještě jedna věc, kterou mají všechny modely stejnou. Tou je displej. Má úhlopříčku 6,78″ a jde o AMOLED s rozlišením 2436 × 1080 pixelů, optickou čtečkou otisků prstů a je krytý tvrzeným sklem Gorilla Glass 5. Maximální jas dosahuje 550 nitů, špičkový pak 1300 nitů a obnovovací frekvenci může být 60 nebo 120 Hz. 

Společnou mají i bezdrátovou výbavu, NFC, Bluetooth 5.0, Wi-Fi 5 a GPS. Telefony běží na Androidu 14 a Infinix slibuje 3 roky bezpečnostních aktualizací a 2 aktualizace systému Android.

Infinix Note 40

Začněme základním modelem. Od vyšších modelů se liší hranatým designem a tedy i rovným displejem. Rámečky jsou plastové, záda plastová s jemnou texturou pod povrchem. Barevně je k dispozici zlatá s takovými měnivými zády, nebo tmavě šedá. Fyzické parametry Infinix Note 40 jsou 164,13 × 74,53 × 7,75 mm a váží 190 gramů.

Foto: Ondřej Košťál, inSmart.cz 

Základní model má pouze 4G datovou konektivitu. Pohání jej Mediatek Helio G99 Ultimate, což je 8jádrový procesor s nepříliš dobrou pověstí, tvořený dvojicí jader Cortex-A76 na frekvenci 2,2 GHz a šesti jádry Cortex-A55 s frekvencí 2 GHz. Infinix to nijak nepřehání s nabídkou paměťových variant a tak je nabízena pouze jedna – 8 GB operační paměti a 256GB úložiště. To je staršího typu UFS 2.2. Baterie má kapacitu 5000 mAh a drátové nabíjení probíhá rychlostí až 45 W (nabití na 50 % za 19 minut).

Ač to vzadu vypadá na zajímavou fotovýbavu, opak je pravdou. Hlavní fotoaparát má sice rozlišení 108 megapixelů se světelnost f/1.9, ale druhý v pořadí jen 2Mpx makro kamerka a nakonec 2Mpx snímač hloubky ostrosti. 

Infinix Note 40 Pro a Pro+ 5G

Vyšší řada Note 40 Pro už nám mění tvar. Displej i rámečky se zakulacují. Stále se však jedná o plast. Na držení jsou zaoblené hrany nicméně pohodlnější. Barvy se tentokrát liší i s materiálem zad. Zlatá je stejná, skleněná, zelená je však s koženkou. Rozměry se liší o desetiny milimetru, 164,13 × 74,53 × 7,75 mm, hmotnost zůstala stejná, 190 gramů. 

Infinix Note 40 Pro má taktéž stejný čipset Mediatek Helio G99 Ultimate, jako model Note 40 a postrádá tedy 5G. Přibyla zde infračervená dioda pro ovládání elektroniky, baterie má stále 5000 mAh, ale nabíjení přes kabel se zrychlilo na 70 W (50 % za 16 minut). Operační paměť se rozšířila na 12 GB. 108Mpx fotoaparát dostal optickou stabilizaci a lepší světelnost f/1.75.

Foto: Ondřej Košťál, inSmart.cz 

Model Infinix Note 40 Pro+ 5G se po stránce vzhledu neliší od modelu Pro. Uvnitř je to ale jiná. Díky jinému čipsetu, Mediatek Dimensity 7020, podporuje tento model 5G sítě. Prakticky se ale jedná o stejné procesory se stejnou konfigurací procesorových jader. 

Baterie se v tomto případě zmenšila na 4600 mAh, ale rychlost nabíjení zvýšila na kulatých 100 W (z 0 na 50 % za 8 minut). 

Jablečný MagSafe v balení

Zcela jistě zaujmou dodávané kryty telefonů. Ty nejsou klasické průhledné silikonové, ale každý má barvu zad v barvě telefonu. Co je však zajímavější, v krytu se nachází magnety à la Apple MagSafe nebo Qi2, které mohou plnit různou funkci. Mohou být využity pro zafixování bezdrátové nabíječky, pro magnetický držák v autě nebo další příslušenství jako je třeba bezdrátová powerbanka, která se magneticky přichytí na záda telefonu.

Foto: Ondřej Košťál, inSmart.cz 

Infinix je pětkou na českém trhu

V rámci prezentace byla ukázána i čísla prodejnosti od agentury Gfk, která se však neomezila pouze na pár značek, ale ukazuje celkový pohled na český trh za 1. čtvrtletí letošního a loňského roku. Jedničkou na našem trhu je Samsung se 41,2 %, následovaný Xiaomi (25,8 %) a Applem (17,3 %). S větším odstupem následuje se slušným podílem Motorola a pak trojice čínských značek Infinix, Honor, Vivo.  

Obrázek: Infinix, 5. nejprodávanější výrobce v ČR, představil řadu Note 40
Foto: Ondřej Košťál, inSmart.cz 

Ceny

Modely Note 40 a Note 40 Pro jsou již k dostání, nejvyšší model Note 40 Pro+ 5G teprve přijde. 

  • Note 40 (8 + 256 GB): 5 499 Kč
  • Note 40 Pro (12 + 256 GB): 6 899 Kč + bezdrátová nabíječka zdarma
  • Note 40 Pro+ 5G (12 + 256 GB): 8 499 Kč + bezdrátová nabíječka zdarma

Zdroj: TK Infinix, vlastní, náhledová fotografie se souhlasem Infinix

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentářů
Inline Feedbacks
View all comments
Obrázek: Reklama na nový iPad pobouřila: Apple drtil hudbu i umění, Samsung chytře zareagoval
Reklama na nový iPad pobouřila: Apple drtil hudbu i umění, Samsung chytře zareagoval
Obrázek: Kvalitní alternativa k Apple Watch SE? Huawei Watch Fit 3 jsou levnější, s delší výdrží a větším displejem
Kvalitní alternativa k Apple Watch SE? Huawei Watch Fit 3 jsou levnější, s delší výdrží a větším displejem
Obrázek: Výzva pro ChatGPT: AI Claude přichází do Evropy, používat ji můžete zdarma
Výzva pro ChatGPT: AI Claude přichází do Evropy, používat ji můžete zdarma
Obrázek: ChatGPT 4 zdarma pro všechny: Pokročilá umělá inteligence je nově dostupná i neplatícím
ChatGPT 4 zdarma pro všechny: Pokročilá umělá inteligence je nově dostupná i neplatícím
Obrázek: Tuhle chybu dělá většina z nás: Datum narození jako heslo nepoužívejte
Tuhle chybu dělá většina z nás: Datum narození jako heslo nepoužívejte
Obrázek: Allegro Smart! Week poprvé v Česku: Ušetřit můžete tisíce, vybrali jsme pro vás nejzajímavější produkty
Allegro Smart! Week poprvé v Česku: Ušetřit můžete tisíce, vybrali jsme pro vás nejzajímavější produkty
Obrázek: Kde sledovat mistrovství světa v hokeji? Online v prohlížeči, na mobilu i v PC bez internetu
Kde sledovat mistrovství světa v hokeji? Online v prohlížeči, na mobilu i v PC bez internetu
Obrázek: Jak spustit retro hry na počítači s Windows 11?
Jak spustit retro hry na počítači s Windows 11?