Při pohledu do tváře této malé holčičky možná ženu, kterou je nyní, hned nepoznáte. Je vášnivou sportovkyní, která vypadá, jako by znala recept, jak zastavit čas.

Vloni oslavila pětašedesátiny, úsměv má ale pořád jako ta malá holčička. Pojďme si postupně odhalit, kdo se za touto fotkou z dětství skrývá.

Věčně v běhu…

Tato herečka se narodila 5. července 1958 v Hradci Králové. Kromě toho, že aktivně hraje i v momentálně velmi populárním seriálu, nezahálí ani jinak. Své tělo i mysl se snaží udržovat v té nejlepší kondici.

A to se jí daří i navzdory několika zcela zásadním událostem v jejím životě, který je poznamenán i jednou velkou tragédií, ale spoustou manželského štěstí.

Již jako malá holka projevovala nadání pro umění, což ji přivedlo do baletní přípravky Národního divadla. Nyní hostuje ve Strašnickém divadle a Divadle Bez zábradlí a spolupracuje s uměleckou skupinou OLDstars.

Během studia na Pražské konzervatoři se objevila třeba v televizním seriálu Zkoušky z dospělosti, což byl jen začátek její pestré herecké kariéry. Pak se objevila ve studentském seriálu Třetí patro nebo detektivních Hříších pátera Knoxe.

Tato herečka hodně hraje nejen na divadle, ale také v televizi, a to hlavně v seriálech. Právě odtud ji diváci znají asi nejlépe, protože se objevila v seriálech, jako byly Přítelkyně z domu smutku, Třetí patro, Bazén, Místo v životě, Ulice nebo Náměstíčko.

Na kontě má ale i několik filmů, jako například Lotrando a Zubejda, Experti nebo Anděl s ďáblem v těle.

Hlas, který slýcháme velmi často

Tato žena je i vynikající dabérkou. Mnohdy možná slyšíme její hlas, aniž bychom si jej spojili s tváří. Její umělecký záběr je tak poměrně široký, sahající od divadelních rolí, přes televizní seriály, až po dabing. Tam svůj hlas propůjčila hrdinkám filmů Kill Bill, Tootsie, Návrat do budoucnosti nebo Kleopatra.

Její velkou zálibou je i fotografování.

Osobní život – manželské štěstí i velká tragédie

V osobním životě je životním partnerem této herečky spisovatel a novinář Ondřej Neff. Společně sdílejí zálibu v úpravě japonské zahrady u jejich domova jižně od Prahy, cestování a fotografování.

Jedná se přitom o její třetí manželství a má jednoho syna.

I jako matka jistě dobře chápe tragédii, která poznamenala život jejího partnera Ondřeje Neffa, jemuž jeho zeť úkladně zavraždil jedinou dceru. Tragédii společně zvládli a tato žena byla spisovateli obrovskou oporou.

Není tedy divu, že jejich vztah je i po letech velmi harmonický. A recept? Jak sama říká: „Tolerance, tolerance, trpělivost, tolerance."

Jistě jste již poznali, že se jedná o „věčně mladou“ herečku, Ljubu Krbovou. A právě i na věčné mládí by mohla prozradit svůj recept. Je neskutečné, jak mladě vypadá.

Recept na mládí?

Ljuba Krbová není jen herečkou, ale také vášnivou sportovkyní, jak jsme zmínili hned na začátku. Málokdo ví, že v roce 2001 se umístila na 14. místě na mistrovství světa ve wu-šu, čínském bojovém umění, což je významný úspěch nejen v její sportovní, ale i životní kariéře.

A právě tato aktivita a netradiční záliba jí zlepšuje a udržuje nejen fyzickou kondici, ale i duševní rovnováhu. Jak sama říká, nejdůležitější je životní balanc.

Ve svém volném čase Ljuba ráda tráví čas v přírodě a pečuje o zahradu, a především o vnoučata, blízko nichž žije. Její vnuk Eliáš dokonce možná bude jednou herec…

Je známá i tím, že se nebojí vyjádřit své názory a postoj k aktuálním tématům. Zkrátka, Ljuba Krbová je inspirativní žena, která si udržuje mladistvý vzhled i bez invazivních estetických zákroků. Jak sama říká: „Myslím si, že obličejová jóga je mnohem lepší než nějaké drastické zásahy do obličeje. Já sportuji a vím, že když se tělo pravidelně cvičí, tak vám vydrží, to samé platí i u obličeje.“

Navíc má dva psy, nebo spíše dvě fenky, ohařky, se kterými musí hodně chodit. „Chůze je podle mě úplně nejzdravější pohyb. A chůze v lese je to nejlepší pro duši i pro tělo. A pak každý den včetně dovolených cvičím čchi-kung. A když není příležitost, tak minimálně strečink. Čchi-kung nejsou sestavy, tam potřebujete minimálně místa, takže se vejdete kdykoliv a kdykoliv. A když se mi nepodaří cvičit, necítím se dobře. Už je to závislost.“

Na její velmi zajímavý příběh prodchnutý tragédií se podívejte v tomto upřímném rozhovoru:

Zdroj: Youtube

A zde se podívejme na ještě jednu její starší fotografii.

Zdroje: www.extra.cz, www.idnes.cz, cs.wikipedia.org, www.csfd.cz, www.idnes.cz