Zavřít reklamu

Když Apple představil loni v červnu operační systém macOS Sonoma, zavedl kromě jiného také možnost přidávání webových aplikací ze Safari do Docku ve spodní části displeje Macu. Nyní si můžete z libovolné webové stránky, kterou často navštěvujete, vytvořit tzv. webovou aplikaci. Ta se pak bude nacházet v Docku vašeho Macu a fungovat podobně jako běžná aplikace, čímž usnadní a zefektivní přístup k vašim oblíbeným webům.

Webové aplikace v Safari v macOS Sonoma (potažmo iOS 17) představují praktický nástroj, který umožňuje rychlý přístup k oblíbeným webům. Webové aplikace se chovají jako běžné aplikace, lze je tak používat s Mission Control a Stage Managerem pro efektivnější multitasking. Webové aplikace se otevírají v samostatných oknech s vlastním panelem nástrojů, čímž je práce s nimi přehlednější a komfortnější.

Jak vytvořit webovou aplikaci v Safari na Macu

Pokud chcete v Safari na Macu vytvořit webovou aplikaci, postupujte podle následujícího návodu.

  • V prohlížeči Safari na Macu otevřete webovou stránku, ze které chcete vytvořit webovou aplikaci.
  • V horní liště nabídky klikněte na Soubor -> Přidat do Docku.
  • V případě potřeby upravte název webové aplikace a vyberte ikonu.
  • Klikněte na Přidat.
  • Váš Mac automaticky vytvoří webovou aplikaci a umístí ji do Docku. Nyní ji můžete spouštět a používat jako běžnou aplikaci.

Využijte webové aplikace v Safari na Macu a usnadněte si tak práci s internetem. Díky nim budete mít své oblíbené webové stránky vždy po ruce a budete s nimi moci pracovat efektivněji a komfortněji.

.