Logická hra Humanity míří do Game Passu

Autor: p.a.c.oPublikováno: 3.5.2024, 19:20

Publikováno: 3.5.2024, 19:20

Sociální sítě

O autorovi

p.a.c.o

p.a.c.o

Je autorem 3288 článků

U hraní se dá krásně relaxovat, což se snažím aplikovat nejen na sebe, ale i své okolí...

Pamatuje si na Lemmings? Pokud je vaše odpověď kladná a tahle hra se vám líbila, jistě budete mít radost z nové logické hry, která se na konci května objeví v Game Passu. Od tvůrců her Rez Infinite a Tetris Effect: Connected dorazí novinky nazvaná Humanity. Pokud máte rádi krásně zpracované, pohodové logické hry, které jsou trochu plošinovky, trochu strategie, mají příběhový režim o 90 úrovních a téměř nekonečné množství uživatelského obsahu, bude stát za to si zahrát.

Probudíme se jako Shiba Inu a dozvíme se, že naším úkolem je zachránit lidstvo a dovést hordu lidí, kteří stále kráčejí vpřed, ke světlu. Během hraní zjistíme, že nás zničila zlotřilá umělá inteligence, a aby nás obnovila, provádí tatáž umělá inteligence experimenty, jejichž cílem je rekonstruovat to, co nás všechny dělá lidmi. To zní jako těžký úkol, ale nezapomeňme, že jsme pes stvořený ze světla! Na začátku hry se z brány vynoří nekonečný proud lidí. Budou chodit vpřed, dokud na zem nepoložíte příkaz, který mohou následovat. Dáme jim příkaz, aby se otočili, skočili, vyskočili výš, skočili dál, rozdělili se atd. Každá úroveň je překážkovou dráhou a my budeme muset vymyslet nejlepší cestu k dosažení cíle. Nasměrujme je k lezeckým stěnám, aby mohli šplhat, k vodě, aby mohli plavat, k větrákům, aby se vznášeli ve vzduchu a to nebude všechno.

Skvělé na Humanity je, že se hratelnost v průběhu hry neustále vyvíjí. Výzvy jako omezené příkazy, hádanky typu Start Switch, které nás nutí vše nejprve naplánovat a později dokonce vyzbrojíne své lidi, aby mohli bojovat proti nepřátelským frakcím. Potkáme také vysoké sochy. Ty se jmenují Goldy. Po cestě, když nasměrujeme své lidi nad čtverec, který jeden z nich obývá, začnou chodit s naší skupinou. Když Goldy dostaneme k cíli, odemknou se nám některé herní funkce nebo kosmetická vylepšení.

Záchrana světa se samozřejmě bude trochu komplikovat. Brzy se setkáme s další frakcí – Jinými. Tito Jiní jsou velmi podobní našemu lidu, ale nesdílejí stejný jazyk ani kulturu. Chtějí však Goldy. Přátelské soupeření se rychle změní v agresivnější a obě strany se chopí zbraní. V pozdější fázi hry se setkáte se stroji, které přinášejí další palebnou sílu, věže nebo lasery. Vzpomínáte si na tu umělou inteligenci, o které jsme se zmínili a která zdecimovala lidstvo? Je rozdělena do čtyř jader. Mají různé osobnosti a každé z nich je zodpovědné za obnovu jednoho aspektu lidstva. Až dosáhneme konce souboru úkolů každého z nich, budeme je muset zničit prostřednictvím závěrečné úrovně. Někdy bude závislá na našich schopnostech řešení hádanek, ale později budou tyto části akčnější. Chybět nebudou ani gigantické souboje s bossy.

Kromě 90 úrovní v příběhovém režimu můžete hrát také úrovně/puzzle vytvořené ostatními hráči. Vývojáři vybírají ty nejlepší etapy, ale klidně se do prozkoumávání budeme moct pustit sami. Aktuálně má obrovská knihovna více 8700 úrovní a další stále přibývají. Uživatelé převzali základní hratelnost Humanity a vytvořili závodní, časové, plošinovkové a další úrovně, které vylepšili novými a vzrušujícími způsoby. I my můžeme vytvářet vlastní úrovně pomocí nástroje pro jejich tvorbu. Tutoriál nás seznámí se základy a pak dá volnost naší fantazii. Vytvořme mistrovské dílo a podělme se o něj s komunitou. Úrovně jsou hratelné na všech platformách. Díky vizuální stránce a designu od slavného vizuálního designéra Yugo Nakamury, fascinující zvukové kulise od Jemapura a hratelnosti od společností tha ltd. a Enhance si tento nezapomenutelný logický zážitek určitě nenechte ujít. Humanity vychází 30. května a hned v den vydání se stane součástí Xbox Game Passu.