Preview: Sheffield United - Nottingham Forest. Sestupující domácí ještě mohou výrazně zamíchat kartami v boji o udržení

Sestup Sheffieldu United z Premier League byl v sobotu definitivně potvrzen, když na hřišti Newcastlu United utrpěl porážku 1:5. "Každá část nebyla dost dobrá," řekl manažer Chris Wilder, když se ohlížel za sezonou, ale stejně tak mohl mluvit o mizerném dubnu, ve kterém jeho svěřenci získali jeden bod (0-1-5) a 20krát inkasovali!

Preview: Sheffield United - Nottingham Forest. Sestupující domácí ještě mohou výrazně zamíchat kartami v boji o udržení

Vzhledem k tomu, že vyhnout se umístění na konci tabulky je nyní velmi nepravděpodobné, nezbývá Blades ve zbývajících třech duelech, z nichž dva odehrají doma než hrát o hrdost. Na Bramall Lane si však příliš nepolepší, protože v posledních osmi ligových zápasech od minulé výhry zde inkasovali v průměru 3,75 gólu na zápas (0-3-5).

Nottingham Forest v neděli tvrdě bojoval proti mistrovskému Manchesteru City, ale nakonec podlehl 0:2, což znamená, že před tímto víkendem zůstává jeden bod a jedno místo nad sestupovým pásmem. V tříčlenném souboji o přežití s Burnley a Lutonem musí v květnu vytěžit maximum z toho, že hraje se dvěma týmy pod sebou, a před potenciálně rozhodujícím zápasem sezony v poslední den proti Burnley se snaží přerušit sérii čtyř střetů bez vítězství (0-1-3).

Forest v květnu 2022 vyhrál první zápas semifinále play off Championship na hřišti Sheffieldu United a z posledních pěti vzájemných konfrontací v 90 minutách prohrál pouze jednou (2-2-1). Zlepšit tuto bilanci a zvýšit tak své šance na přežití však nemusí být snadné vzhledem k tomu, že stále vyhlíží první venkovní ligovou výhru v tomto kalendářním roce (0-2-5).

Koho sledovat: Anel Ahmedhodžić, středopolař Sheffieldu United, nastoupil za Forest v roce 2016 a jeho sobotní gól proti Newcastlu byl třetím z posledních pěti zásahů, kterým otevíral skóre. Morgan Gibbs-White, který se v minulých sedmi kláních podílel na pěti trefách (2+3), by mohl být inspirací Forestu proti týmu, u kterého strávil ročník 2021/22 na hostování.

Zajímavost: Sheffield United v předešlých čtyřech bitvách nasbíral méně než dvě žluté karty.