Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 4. – 11. května

Publikuje: David Bárta — 04. 05. 2024
Zdroj: ČHMÚ
Úvodní stránka » Počasí » Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 4. – 11. května

Zpočátku počasí u nás bude pod vlivem nevýrazného tlakového pole, postupně ze západní do střední Evropy a dále k východu bude postupovat oblast nižšího tlaku vzduchu, která ovlivní i počasí u nás.

Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku aktuálně přinesl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) s tím, že od poloviny příštího týdne se do střední Evropy rozšíří okraj tlakové výše se středem nad Britskými ostrovy a Severním mořem.

Předpověď na sobotu:

Většinou polojasno, v Čechách zpočátku oblačno až zataženo. Ojediněle, na horách odpoledne a večer místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C, na západě a jihozápadě kolem 18 °C, v 1000 m na horách kolem 14 °C, v Jeseníkách a Beskydech kolem 18 °C. Slabý severozápadní, postupně východní až jihovýchodní vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na neděli:

Oblačno až zataženo, místy přechodně i polojasno. Ojediněle, přes den místy přeháňky nebo bouřky. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C, na západě kolem 18 °C. Slabý proměnlivý, během dne mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na pondělí:

Oblačno až zataženo, zpočátku místy i polojasno. Od severozápadu na většině území déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C, na jihovýchodě a východě při déletrvajícím svitu až 24 °C. Slabý proměnlivý do 4 m/s.

Předpověď na úterý:

Oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 12 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 19 °C, při trvalejších srážkách kolem 12 °C. Slabý, během dne mírný vítr severních směrů 2 až 6 m/s.

Předpověď na středu:

Oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky. Během dne ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 13 až 17 °C. Mírný severovýchodní až severní vítr 2 až 6 m/s.

DŘÍVE JSME PSALI:

Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 27. dubna – 4. května

David Bárta — 26. 04. 2024
Mezi tlakovou níží nad západní až severozápadní Evropou a tlakovou výší nad východní Evropou k nám bude proudit teplý vzduch od jihu.

Vyhlídka počasí od čtvrtka do soboty:

Většinou polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle, v závěru období místy přeháňky. Nejnižší noční teploty 9 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 21 °C,“ doplnil ČHMÚ.

Použité zdroje:  ČHMÚ, KOMO-PRAHA / Dvořák
-db, –red.)

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu