Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Střelba u Paříže. Jeden mrtvý, případ má souviset s obchodováním s drogami

Francouzská policie
Francouzská policie
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Jednoho mrtvého a šest zraněných si vyžádala střelba nedaleko Paříže, která podle úřadů souvisí s jinou trestnou činností. Konkrétně má jít o obchodování s drogami. O tragické události informovala agentura AFP. 

Střílelo se ve městě Sevran na severu pařížské metropolitní oblasti mezi hlavním městem a mezinárodním letištěm Charlese de Gaullea. Podle prokuratury k incidentu došlo v pátek kolem 23:45 na parkovišti u kulturního centra. 

AFP uvedla, že podle nejmenovaného policejního zdroje na parkoviště autem přijeli dva útočníci, přičemž jeden z nich vystoupil a zahájil střelbu. Strážci zákona na místě činu našli několik zraněných osob, jedna z nich zraněním podlehla. 

Starosta Sevranu Stéphane Blanchet agentuře řekl, že je zřejmé, že šlo o vyrovnávání si účtů v rámci obchodování s drogami. "Je potřeba nastolit pořádek a přerušit toto obchodování," uvedl místní politik. 

Policie v případu zahájila vyšetřování pro podezření z úmyslného zabití organizovanou zločineckou skupinou. Zatím však nikoho nezadržela. 

Témata:  střelba policie Francie Francie

Aktuálně se děje

17. května 2024 10:39

Belgický moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění premiéra De Crooa

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy