Hlavní obsah

Na Berounsku spadl do korun stromů horkovzdušný balon, čtenář Novinek zachytil jeho poslední chvilky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Trubíně na Berounsku spadl v sobotu večer horkovzdušný balon. Cestovalo v něm celkem pět lidí, nikomu se nic nestalo. Pilot balonu chtěl původně přistát o pár set metrů dál, lano pod balonem se ale zaseklo ve stromech a následně jej stáhlo k zemi. Padající balon sledovali z okolí lidé, kteří nehodu hlásili na tísňovou linku.

Nehoda horkovzdušného balonu na BerounskuVideo: Jiří Mikula, Novinky

 
Článek

„Hlášení o padajícím horkovzdušném balonu nám na tísňovou linku hlásilo více jak deset volajících. Uvnitř koše cestoval pilot a čtyři cestující,“ řekla Novinkám mluvčí policistů Michaela Richterová.

K nehodě došlo v ulici Tovární kolem čtvrt na osm večer. Pád balonu sledovali i policisté, kteří v tu chvíli přijeli na místo. Nehodu zachytil na mobilní telefon i čtenář Novinek, který redakci video poskytl.

Balon zůstal v korunách stromů, nehoda se obešla bez zraněníVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Podle policistů chtěl pilot s balonem přistát o asi 400 metrů dál. „Pod sebou měl ale lano, které se zaseklo o koruny stromů, což ho následně strhlo k zemi a mezi jiné stromy v lese,“ dodala Richterová.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Balon zůstal v korunách stromů

Balon zůstal zaklíněný mezi stromy. Nehodou se zabývají policisté, pilot nebyl pod vlivem alkoholu.

K pádu vyjelo několik jednotek hasičů, policisté a záchranná služba. „Nikdo z účastníků nehody nebyl zraněn, nemuseli jsme nikoho ošetřovat,“ dodal mluvčí záchranářů Marek Hylebrant.

Z článku jsme vymazali informaci o tom, že se na letišti v Bubovicích konal slet horkovzdušných balónů. Informace se nezakládala na pravdě, Aeroklubu Beroun, který letiště provozuje, se omlouváme.

Na Zlínsku hořel kovošrot, lidé nesměli větrat

Krimi

Výběr článků

Načítám