hledat

Tags:

Legendy s velkým „L“ a veteráni s velkým „V“ se vracejí s novinkou, která vás zahřeje na srdci

Sdílej

Tady je na místě začít s trochou dějepisu a daty. 1981 – tehdy se narodila kapela Stetsasonic, ve které byl Prince Paul ještě dříve, než vůbec vznikli De La Soul. 1991 – rok kdy vydali dosud poslední album „Blood, Sweat & No Tears“. Dělá to tedy neuvěřitelných 43 let od vzniku skupiny, čímž se řadí mezi úplné veterány žánru a kultury. A jelikož právě vydali comebackové album, je to také ještě neuvěřitelnějších 33 let bez desky.

Ke konečnému součtu nepočítáme EP z roku 2021, ale zásadní je to, že jejich návrat stojí za to! Kapela, která jako jedna z prvních využívala živé nástroje (navíc v kombinaci s beatboxem) a prošlapala tak cestičku The Roots, vydala právě album „Here We Go Again“ a vlastně bylo otázkou, co čekat. Pionýři jazz-rapu a majitelé klasického debutu „On Fire“ vlastně mohli jít kteroukoliv cestou. 33 let je kurňa dlouhá doba.

Naštěstí je album naprosto skvělé! Je čerstvé, hravé, barvité a očividně všechny aktéry bavilo. Nese se v dospěláckém duchu a své poslání nenutí, ale obsahuje. Připomíná nám, na čem hip hop vznikl, na čem stojí a na čem dále musí stát, aby vůbec přežil. 

Tagy:
Tao Quit

https://linktr.ee/taoquit BBarak Obbama

  • 1