hledat

Tags:

Kendrick Lamar a Drake po sobě střílí dissy jak na divokém západě a některé jsou opravdu tvrdé

Sdílej

Celosvětová hiphopová scéna teď žije sporem Drake vs. Kendrick Lamar. Beefy jsou součástí tohoto žánru od jeho prvopočátků, je to dost možná i hnací motor jeho progresu, nicméně dlouho tu nebylo nic tak intenzivního.

Drake a Kendrick měli spolu nějakou zlou krev už dřív, což vyústilo v nepřímý „sneak dissin’“ ve skladbě „First Person Shooter“.

Což naštvalo Kendricka Lamara, který si to vzal osobně a odpověděl na své hostovačce pro Metro Boomina a Futurea ve věci „Like That“.

Následně odpověděl J. Cole dissem „7 Minute Drill“. Posléze ale vycouval, skladbu stáhl a omluvil se. Tím vypadl z beefu a vzniká hromada memů na téma, že se narozdíl od Drakea „zachránil“.

Drake dále odpověděl songem „Push Ups“, který psali 3 ghostwriteři. Tedy, kreditovaní ghostwriteři. V něm si dobírá Kendricka, že je prcek a tak podobně. Rozehřívačka.

Kendrick vzápětí odpověděl dissem „Euphoria“, který má dohromady tři části. Tam v podstatě říká, že ho varuje a ušetří ho v tomto kole a že pokud o něm nebude říkat lži, neřekne o něm pravdu.

Zajímavé je, že Kendrick v tento moment nečekal na odpověď a střílel dál v podobě skladby „6:16 in L.A.“ 

A tady to začalo být zajímavé. Drake odpověděl songem „Family Matters“. Ten je také složen ze tří částí a v té třetí se pouští Drake do toho, že se Kendrick zasnoubil v roce 2015 se svou přítelkyní, kterou si ale nevzal a místo toho jí podváděl, o čemž sám K. rapoval na albu „Mr. Morale & Big Steppers“. 

A za HODINU! Odpovědl K.Dot dissem „Meet the Grahams“, který nasbíral přes 10 milionů views za méně jak den. A také je dosud nejtvrdším úderem. Do až bizarního klavírního podkladu recituje Kendrick svoje dopisy jednotlivým členům Drakovy rodiny včetně jeho dětí, jeho rodičů a ve finále jemu samotnému. Je to velmi osobní, velmi tvrdé a v podstatě nevzpomínáme, kdy bychom slyšeli něco tak osobního (když nepočítáme neustále braní si do pusy Eminemovu dceru Hallie od jeho dřívějších soupeřů). Drake je údajně sexuální predátor, má problémy s pitím, gamblingem, utrácením a celkově potřebuje změnit život. Psychologický diss jak víno. 

No a hodinu po dopsání článku přistál další diss od Kendricka s názvem „Not Like Us“. Je možné, že až výjde článek, bude jich ještě dalších 5. Zdá se, že Kendrick má slinu a Drake se snaží tempu vyrovnat, máme tu tedy smršť.

Předem se omlouváme, pokud nám ulítl nějaký detail tohoto košatého sporu, protože nejsme úplně přední fanoušci Drakea a museli jsem si to v rámci tohoto textu dát do souvislostí, nicméně internet dává prozatím výhru Kendrickovi. Uvidíme, co až přijde odpověď. Ale není divu, to bylo asi jasné od začátku, Kendrick si svojí reputaci jednoho z nejlepších rapperů současnosti již vysloužil a oproti tomu je Drake spíše popová postava. Škoda, že vycouval J. Cole, mohl být důstojnějším soupeřem než Drake. Každopádně silnější pes mrdá a globální mainstream má prozatím beef, který je sice svým rozsahem trochu otravný, ale zase tu dlouho nic takového nebylo a slyšet některé věci snad provětrá vzduch vleje trochu krve do žil mainstream scény. 

Tagy:
Tao Quit

https://linktr.ee/taoquit BBarak Obbama

  • 1