Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

AKTUALIZACE - Pokus vraždy v Milovicích

KRAJ – Podezřelý muž z násilné trestné činnosti byl ihned zadržen. 

AKTUALIZACE – 6. 5. 2024

V sobotu, 4. května 2024, krátce před devátou hodinou večer, došlo v Milovicích poblíž jedné z místních prodejen s potravinami k incidentu mezi dvěma muži. Slovní konflikt následně vyústil ve fyzické napadení, při němž 42letý útočník způsobil stejně starému muži velmi závažné bodné poranění. To si vyžádalo okamžitou hospitalizaci a operaci v jedné z pražských nemocnic, jeho stav byl kritický.

Policisté po svém příjezdu na místo incidentu zadrželi do dvanácti minut podezřelého muže a umístili jej do policejní cely. V současné době již čelí obvinění ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu. Kriminalisté současně podají podnět na vzetí obviněného do vazby, a to aby se neskrýval před trestním stíháním a trestnou činnost neopakoval.

V případě pravomocného odsouzení je 42letý muž ohrožen trestní sazbou deset až osmnáct let.

mjr. Vlasta Suchánková
6. května 2024

________________________________________________________________________________________________________________

Kriminalisté z Krajského ředitelství policie Středočeského kraje prověřují napadení jednoho muže druhým, k němuž došlo v sobotu, tj. 4. května 2024, ve večerních hodinách v jedné z ulic v Milovicích. 

Mezi dvěma muži mělo dojít nejprve k vzájemné slovní rozepři, která však poté vyústila ve fyzické napadení. Dvaačtyřicetiletý agresor napadl nožem stejně starého muže a způsobil mu velmi vážná zranění. Posléze byl v kritickém stavu vrtulníkem transportován do jedné z pražských nemocnic.

Podezřelého agresivního muže ihned na místě zadrželi policisté a umístili jej do policejní cely.

Krajští kriminalisté, kteří si celou událost převzali, zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu. V současné době probíhají v této věci procesní úkony a prověřování veškerých okolností, tudíž prozatím nebyla žádná osoba obviněna.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
5. května 2024

vytisknout  e-mailem