Problémy v Tesle neberou konce, byli odvoláni i stážisté na léto

Přidat na Seznam.cz

Tesla se opět snaží více šetřit náklady. A tentokrát to odnášejí letní stážisté. Podle deníku Fortune a Foxbusiness společnost Tesla ruší nabídky stáží.

Stává se tak jen několik týdnů před jejím zahájením stáží. Uchazeči o zaměstnání se tak začali obracet na sociální sít Linkedln a zažádali u jiných zaměstnavatelů o přijetí.

Studenti jsou překvapení

Podle deníků momentálně přicházely e-maily o rušení stáží tento týden. Někteří studenti měli nastoupit již za tři týdny. Vypadá to na celkem nešťastné rozhodnutí ze strany Tesly. Protože studenti již s letní stáží počítali a nemají kam momentálně nastoupit. Času je totiž málo.

Nicméně rušením stáží společnost Tesla moc neušetří. Některé pozice jsou totiž neplacené. Placené stáže pak jsou v přepočtu mezi 420-520 korunami za hodinu. Na letních stážích bylo najímáno přibližně 3 000 studentů univerzit z celého světa.

Tesla propouští zaměstnance již několikátý měsíc

V dubnu Elon Musk prohlásil, že Tesla musí propustit 10 % zaměstnanců po celém světě. Navíc celá divize Supercharger čítající 500 zaměstnanců byla zrušena. Děje se tak především z důvodu, že klesají prodeje elektromobilů. Nemalé částky pak byly vloženy do Robotaxi. Dle dostupných informací je to jen začátek. Elon Musk chce propustit celkem až 20 %.

Elon Musk zatím nereagoval na dotazy ohledně letních stáží.

Zdroj: Fortune, Foxbusiness