Jak jeho „svatá“ žena vypadá? A jakých je těchto 35 let manželství, které pravděpodobně překonalo i nevěru?

Manželství plné výzev a odpuštění

Jan Čenský je známý český herec a moderátor, který se významně zapsal do české kulturní scény. Narodil se 1. května 1961 v Praze, tedy na 1. máje. Možná i tento datum mu dal do vínku lásku. Příliš mnoho lásky. Nejen ke své perfektní ženě, ale ke všem ženám. Tento herec je totiž velký fešák a ženy ho milovaly. Nejen jako pohádkového prince.

I přesto ale letos oslaví letos v srpnu již 35 od svatby se svou manželkou Danou.

Jeho manželství s Danou Čenskou, rozenou Šomkovou, je považováno za jedno z nejstabilnějších v českém showbyznysu. Společně mají syna Matyáše, který se živí jako fotograf, a jak se Čenský nechal slyšet, dívčí srdce už dnes láme spíše on.

Poslechněte si tento rozhovor, kde hovoří poměrně otevřeně o své lásce k ženám:

Zdroj: Youtube

Manželství, které překonalo vše

Jan Čenský i s médii otevřeně mluví o výzvách, které spolu jako pár překonali.

Podle něj stojí za dlouhotrvajícím manželstvím především vzájemná tolerance a snaha o společné řešení problémů. „Poděkování patří hlavně mé manželce, protože ona má na tom velkou zásluhu, že jsme dospěli k tomuto číslu.“

Přestože je jejich manželství vnímáno dnes jako ukázkové, nevyhnuli se ani krizovým obdobím. „Bolí to. Bude trvat dlouho, než opět najdeme plnou pohodu a vzájemnou důvěru,“ komentovala situaci před lety Dana Čenská v době, kdy se na veřejnosti objevily spekulace o hercově nevěře.

Přesto oba dokázali situaci společně zvládnout a obnovit důvěru ve svém vztahu.

Zprvu ho nechtěla

Vtipné je, že jeho žena Dana o něj zezačátku moc nestála. Musel o ni proto bojovat. „Zaujala mě na první pohled, ale od její nejlepší kamarádky se mi hned dostalo varování, abych si nedělal naděje, že na ni nemám. A to jsem nemohl nechat jen tak. Sebral jsem odvahu, začal se dvořit a vyšlo to,“ vzpomíná herec na seznámení s pozdější manželkou.

Pak o ni musel bojovat ještě jednou, a to poté, co bulvární vody rozvířily spekulace o nevěře. „Moje žena je velmi tolerantní. Už prostě ví, že když míjíme dvě holky zezadu, tak se vždycky nějakým způsobem podívám, jak vypadají i z druhé strany,“ říká nyní již s odstupem času.

Jak vidí sám sebe

Jan Čenský sám přiznává, že ve vztahu nebyl vždy bezchybný. „Samozřejmě, že jsem nebyl svatý a řešili jsme nějaké věci, vždycky jsme se je ale snažili spravit,“ řekl médiím. Jeho slova naznačují, že klíčem k pevnému manželství je ochota pracovat na sobě a na vztahu, bez ohledu na překážky. Ostatně, jeho rodiče spolu byli 65 let!

A jak jeho manželka vypadá? Podívejte se na celou rodinku:

Z televizních obrazovek jej známe nejvíce po boku Dany Morávkové, která má také spokojené, krásné a dlouhé manželství. Uvádějí spolu víkendovou snídani v televizi a dlouho hráli bok po boku i v Ordinaci v růžové zahradě.

Jan Čenský také ztvárnil mnoho princů a jeho hit Dělání dělání z pohádky Princové jsou na draka se zapsal do dějin české pohádkové filmografie.

Kariéra Jana Čenského

Svou kariéru Čenský začínal již během studií na konzervatoři, kde obdržel první herecké příležitosti. Jeho první významnou rolí byla postava v seriálu Zkoušky z dospělosti. Následovala řada pohádkových rolí a sporadických filmových vystoupení. Od 90. let se více věnoval moderování, což mu přineslo novou vlnu popularity.

V současnosti je známý nejen jako herec, ale i jako úspěšný moderátor a tvář mnoha televizních pořadů.

Zdroje: zivotvcesku.cz, www.onlyu.cz, www.kafe.cz, www.prozeny.cz